Zincir markete şaka gibi dava

Olay, Mayıs 2021'de İstanbul'da yaşandı. Bir zincir mağazanın Maltepe'deki şubesine eşiyle birlikte televizyon almak için giden Ömer R. ürünlere bakmaya başladı. Mağaza yetkilisi Mustafa E. müşteriyi üst kata çıkardı. "Gel gel televizyonlar bu tarafta" dedi. Mağaza yetkilisinin gösterdiği tarafta yürüyen Ömer R. birden aşağı düştü.

TELEVİZYON BAKARKEN 4 METRE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ

4 metre yükseklikten aşağı düşen adam neye uğradığını şaşırdı. İddiaya göre mağazanın zemininde ve duvarlarda uyarı levhası yoktu. Mağazanın üst katındaki boşluğu görmeyen Ömer R. alt kata düştükten sonra eşinin yardımıyla sürünerek mağazadan çıktı.

O sıralarda mağaza yetkilisine "Senin yüzünden düştüm, beni ölüme ittin" diye bağırdı. Mağazanın yanındaki aile hekimine giden adam ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"KUTU DÜŞMESİ GİBİ BİR SES DUYDUM"

Beli kırılan Ömer R. uzun süren tedavisinin ardından, "Kasten yüksekten düşmeme neden oldu. Televizyonların üst katta olduğunu söyleyerek beni yukarı çıkardı. Ben düştükten sonra da yardıma gelmedi" diyerek mağaza yetkilisinden şikayetçi oldu. Mağaza yetkilisi Mustafa E., müşterinin almak istediği televizyonun kutusunu sorduğunu belirterek, "Kutusu depoda dedim.

Deponun nerede olduğunu sorunca yukarıda olduğunu söyledim. Asma kata çıktım. Önünde engellerin ve 'girilmesi yasak' ibaresinin bulunduğu alana girdim. Kutu düşmesi gibi bir ses duydum. Arkama baktığımda benim bastığım yere basmadan, engelleri aralayıp boşluğa basarak yere düştüğünü gördüm" şeklinde korku dolu anları anlattı.

"ÖNLEM ALMALIYDI, TALİ KUSURLU"

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi, mağaza yetkilisinin müşterilerin girmesi yasak olan yerleri kapatması, boşluklara karşı önlem alması gerektiğini söyledi. Uygun şekilde uyarı ve ikaz işaretleri de koymayan yetkilinin tali kusurlu olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.