Trabzon Barosu'ndan Gülşen açıklaması

İmam Hatipliler hakkında sarf ettiği flaş sözler nedeniyle tutuklama kararı alınan ünlü şarkıcı Gülşen ile ilgili Trabzon Barosu açıklama yaptı. Yazılı açıklamada,

"Sanatçı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun bir konser esnasında kullandığı ve çeşitli yayın organları aracılığıyla kamuoyuna yansıyan rahatsız edici ve hakaret içerdiği düşünülen  ifadeleri nedeniyle tutukluluğuna karar verilmesi , esasen bir koruma tedbiri olan ve şartları Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda sıkı bir şekilde düzenlenen tutuklama müessesesinin ne yazık ki bir cezalandırma aracı olarak kullanılması sonucunu doğurmuştur.

Bir yargılamayı gerektirip gerektirmediğinden ve eylemin suç teşkil edip etmediğinden bağımsız olarak, tutuklama tedbirinin yalnızca sarf edilen ifadeler nedeniyle orantısız bir şekilde kullanılması, bağımsız yargıya güveni azaltacak, adil yargılanmaya duyulan inancı zedeleyecektir. Zira yapılacak  yargılama sonucunda üst sınırdan ceza verilse  dahi yatarı bulunmayan bir suçtan  dolayı tutuklama kararı verilmesi hukuka açıkça aykırıdır.

Trabzon Barosu  olarak, kanunda yazılı şartlara uyulmaksızın orantısız şekilde uygulanan tutuklama tedbirinin kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini  ifade eder, bu hukuksuz uygulamadan ivedilikle dönülmesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.