AK Partili Milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti

İstanbul'da yoğun bakımda tedavi gören AK Partili vekil İsmet Uçma hayatını kaybetti.

AK Parti'de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan Uçma, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Uçma'nın cenazesi yarın öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sadece siyaset dünyamıza değil, kültür ve düşünce hayatımıza, hayat kültürümüze de zarif katkıları unutulmayacak olan İsmet Abimiz rahmet-i Rahmân'a kavuştu. Güzel ve müstakim bir hayat, güzel bir ölüm...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Yayıncılık dünyasından büyüğümüz, davamızın öncü isimlerinden saygıdeğer İsmet Uçma ağabeyimin vefatından derin bir üzüntü duydum. Mekanı cennet olsun…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sn. İsmet Uçma Beyefendi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhum İsmet Ağabeye Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

İSMET UÇMA KİMDİR?

1 Ocak 1955'te Ordu Fatsa'da doğdu. İlahiyatçı, İktisatçı, Siyaset Bilimci ve Yayıncı olan İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede Kelâm Felsefe Anabilim Dalında "Kuran ve Sünnette Şefaat Kavramı" adlı çalışmasıyla yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında "Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik" adlı çalışmasıyla doktorasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.