Karadeniz’de yunuslar katlediliyor

YUNUS ÖLÜMLERİ ARTTI

Hamsi yiyor ve balık ağlarını parçalıyor diye hedef gösterilen yunuslar ölü bulunuyor. Trabzon Ganita’da kuyruğu kesilmiş, gözleri ve karnı oyulmuş bir şekilde karaya vuran yunus ölüsü hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Sosyal medyada da büyük yankı bulan olaya yüzlerce tepki mesajı yağdı. Açıklamalarıyla yunusları hedef gösterdiğini iddia edilen KTÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Kocabaş’a ise Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) ve bazı hayvan severler tepki gösterdi.

AV İÇİN İZİN İSTEMİŞTİ

Profesör Kocabaş’ın yunusları hedef gösterdiğini belirten bazı hayvan severler sosyal medyadan Kocabaş’ın açıklamalarını paylaştı. Profesör Kocabaş “Yetişkin bir yunusun günde 70 kilo hamsi yiyor.  Yunusun avlanmamasıyla popülasyonu anormal bir şekilde arttı. Yunuslar vatandaşın yemesi gereken hamsi, palamut, mezgit, istavrit gibi balık çeşitlerini yiyor. Artan yunus miktarının dengelenebilmesi için kontrollü yunus avına izin verilmesi gerekmektedir” açıklamalarıysa büyük tepki toplamıştı.

AÇIKLAMALARI TEPKİ TOPLADI

Ganita’da kuyruğu kesilmiş, gözleri oyulmuş ve karnı yarılmış bir şekilde kıyıya vuran yunus ölüsü Trabzonlu hayvan severleri ayağa kaldırdı. Hayvan severlerin hedefindeyse daha önce açıklamalarıyla yunusları hedef gösteren profesör Kocabaş vardı. Kocabaş “Yunusun avlanmamasıyla popülasyonu anormal bir şekilde arttı. Karadeniz'de canlı yaşamının normal düzeye çekilmesi için, anormal bir şekilde artan yunus miktarının dengelenebilmesi için kontrollü yunus avına izin verilmesi gerekmektedir. Yunuslar vatandaşın yemesi gereken hamsi, palamut, mezgit, istavrit gibi balık çeşitlerini yiyor” ifadelerine yer vermişti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Son olarak Ganita’da kuyruğu kesilmiş, gözleri ve karnı oyulmuş bir şekilde kıyıya vuran yunus ölüsüne hayvan severler büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada “ ‘Doğadaki canlıları rahat bırakın. Yeter artık! Karada, denizde ve havada hep öldürüyorsunuz’ , ‘Yazıklar olsun 1 hafta önce Trabzon Ramada Otelinin altında bir tane gözünden vurulmuş kıyıya vurmuştu’ , ’ Doç. Dr. Mehmet Kocabaş, denen kişi gençleri böyle yetiştiriyor bunları eğitim görevlisi yapanların suçu…’” gibi ifadelerle hayvan severler yaşananlara tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.