Trabzon'da dev operasyon yapıldı! Bakan Yerlikaya açıkladı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzon dahil 71 ilde düzenlenen "MERCEK-17" operasyonları hakkında bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya, bayram süresince 4 gün boyunca süren operasyonlarda toplam 707 ruhsatsız silahın ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca 869 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Operasyon kapsamında İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara ve İzmir başta olmak üzere toplam 74 ilde evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında aramalar yapıldı. İstanbul’da 97 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da 38 tabanca, Gaziantep'te 29 tabanca, Ankara'da 29 tabanca ve İzmir’de 24 tabanca ele geçirilen diğer iller oldu.

Operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar ve sahada görev yapan jandarma ve polis teşkilatı mensupları için Bakan Yerlikaya, "Kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." sözleriyle teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.