Trabzon yine bir ilki başardı

Türkiye’de ilk kez Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Ar-Ge çalışmaları yürüten ATİGENCELL Hücre ve Doku Merkezi’nde yerli ve milli Allogreft (kemik küp ve kemik cips gibi) üretimi yapıldı. İşbirliği çalışmalarına devam eden ATİGENCELL Hücre ve Doku Merkezi, bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile 19 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 15:00’da işbirliği protokolü imzalayacak.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Ar-Ge çalışmaları yürüten ATİGEN-CELL Hücre ve Doku Merkezi'nde yerli ve milli Allogreft (kemik küp ve kemik cips gibi) üretimi yapıldı.  Sağlık alanında birçok ilklere imza atan Atigen-cell Hücre ve Doku Merkezi, ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye'de ilk yerli ve milli allogreft üretimini gerçekleştirdi.

MİLYON DOLARLAR DIŞARI GİTMEYECEK

2018 yılında yurtdışından Türkiye’ye 23 bin 555 vakada kullanılmak üzere allogreft ithal edilirken bu ithal ürünlere 23 milyon Dolar harcandı. Türkiye’de artık Sağlık Bakanlığı'nın 03.10.2017 tarihli izni ile allogreft (kemik küp ve kemik cips gibi) üretimi milli ve yerli olarak Atigen-cell Hücre ve doku merkezinde üretilmeye başlandı.

Özel ve kamu hastanelerinde kalça protez ameliyatlarında hastanın tıbbı atık olarak atılan femur başları toplanarak çeşitli aşamalardan geçirilip işlendikten sonra allogreft ürünü haline getirilmiş beyin cerrahi, diş-çene cerrahi, ortopedi alanlarda kullanılabilir ürün (Kemik cips-kemik küp) formuna getirildi. Özel ve kamu hastanelerden temin edilen kemik dokuları, ürün haline dönüştürüldükten soma bir kısmı bedelsiz olarak hastanelere ve hastaların kullanımına sunuldu. Allogreftleri kullanıcı hekimler tedavi esnası ve sonrasında memnuniyetleri dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.