Uzungöl'de eylem var

Uzungöl ve Solaklı Deresi Paydaşları, HES Projesine Karşı Seslerini Yükseltiyor...

Turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uzungöl'de, yapılması planlanan HES Projesi'ne karşı bir protesto düzenlenecek. Protesto gösterisi bugün 14.00'te Uzungöl'de gerçekleştirilecek.

UZUNGÖL'DE EYLEME DAVET VAR

Uzungöl'de, Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından HES Projesi'ne karşı düzenlenecek protesto gösterisine tüm mahalle muhtarları, Uzungöl ve Taşkıran Mahallesi vatandaşları ile Uzungöl Platformu temsilcileri bir araya gelecek. Proje iptali talebiyle yapılacak açıklamaların yanı sıra konuşmalar ve koreografik etkinlikler de gerçekleştirilecek. Dünyanın 8. harikası olarak adlandırılan Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nin bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Taşkıran Mahallesi Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu ve Uzungöl Mahallesi Muhtarı Selman Dilek, HES Projesinin bölgenin doğal dokusuna zarar vereceğini ifade ederek, dedelerinden miras kalan doğal ortamı korumak istediklerini ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirttiler.Trabzon’un Çaykara İlçesinde Uzungöl ve Taşkıran Mahalle arası Solaklı Deresi üzerinde yapılması düşünülen HES çalışmaları 2 Nisan günü başladı. Çalışmaya duyan ve olay yerine giden bölge halkı ile çalışanlar arasında arbede çıktı ve makinelerin çalışmasını engellendi.

KENT MERKEZİNDE EYLEM YAPTILAR

2 Mart tarihinde ise bölge halkından oluşan 300 kişi Trabzon'da protesto gösterisinde bulunmuştu.  Atatark Alanı'nda dövizler ve pankartlar açılırken, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ise açıklama yaparak kenti doğaya sahip çıkmaya davet etmişti.

Uzungöl’de HES Protestosu Yapılacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.