Dünya manşetlerinde! "Daha fazla utanç..."

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'in yumruklanmasıyla dünya manşetlerine çıkan Süper Lig, bir kez daha istenmeyen bir olayla gündeme geldi. İstanbul-Trabzonspor müsabakasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti. Maçın yarıda kalması dünyada büyük ses getirdi.

İşte o manşetler...

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçın 68. dakikasında bordo-mavili takım Onuachu'nun golüyle 2-1 öne geçti. Ancak golden önce Trabzonspor ceza sahası içinde Loshaj yerde kaldı.

İstanbulsporluların penaltı beklediği pozisyonu devam ettiren hakem Ali Şansalan, atağın devamında bordo-mavili ekibin bulduğu golü VAR incelemesinin ardından geçerli saydı. Gol kararının ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, sahaya inerek oyuncularını soyunma odasına gönderdi.

İstanbulspor - Trabzonspor maçında yaşanan bu olay dünya basınında da geniş yankı buldu. İşte manşetler...

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, İstanbulspor - Trabzonspor maçını, "Türkiye futbol müsabakası takımın hakem kararını protesto etmek için sahadan çekilmesiyle yarıda kaldı." başlığını kullandı.

İtalya'dan TuttoMercato haberi, "Türkiye'de sansasyonel olay! İstanbulspor başkanı takımı sahadan çekti" başlığıyla verdi.

EuroFoot'un resmi hesabı, "Türkiye'de çılgın sahneler" başlığını kullandı. EuroFoot'un X platformu üzerinden "İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu maçın ortasında sahaya daldı ve hakem kararlarını protesto etmek için takımını soyunma odasına götürdü!" ifadelerine yer verildi.

İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail'in internet sitesindeki haberde, "Penaltıları reddedilen takım başkanının sahaya girip takımı maçtan çekmesiyle Türkiye Süper Ligi için daha fazla utanç verici sahne" başlığı kullanıldı. Dailymail başlığın devamında Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya atıfta bulunarak olayın üzerinden sadece bir hafta geçtiğini vurguladı.

İtalya'nın ünlü spor sitelerinden Corriere dello Sport "Türkiye'de sansasyonel" başlığıyla duyurduğu haberinde şu ifadelere yer verdi: Türkiye'de inanılmaz olay. Ankaragücü başkanının hakem Meler'e saldırmasının ardından askıya alınan ligin yeniden başladığı gün, bir kulüp başkanından daha sert bir tepki geldi. İstanbulspor başkanı, Trabzonspor'la oynanan maç sırasında sahaya indi ve kabul etmedikleri bir hakem kararının ardından takımının sahayı terk etmesini emrederek rakipleri ve maçın hakemini şaşkına çevirdi.

CBS'in spor sayfasında ise, "Hakem penaltı kararı vermeyince Türk takım başkanı oyuncuları sahadan çekti" başlığı tercih edildi.

Sky Italia, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun maçın hakemini protesto etmek amacıyla takımını sahadan çektiğini okuyucularına aktardı.

Haberde şu ifadelere yer verildi: Türkiye'de daha fazla kaos. Tartışmalara neden olacak sansasyonel bir olay daha yaşandı. Aslında bir hafta önce, Ankaragücü sahibinin hakeme yumruk atıp saldırmasının ardından lig askıya alınmıştı. Bugün lig yeniden başladı. İstanbulspor ile Trabzonspor arasındaki mücadele, konuk takımın 2-1 öne geçmesiyle kaosa dönüştü. Karşılaşma 79. dakikada İstanbulspor Başkanı Faik Sarıalioğlu'nun aldığı karar nedeniyle yarıda kaldı. Hakemin Trabzonspor aleyhine bir penaltı vuruşunu vermemesinin ardından oyuncularından devam etmekte olan maçı terk etmelerini ve protesto amacıyla sahayı terk etmelerini istedi. Hakem bu sahneye neredeyse şaşkınlıkla tanıklık ederek kayıtsız kaldı. Türkiye Süper Lig'inde bu zor sezona damgasını vuracak bir başka an.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.