Hepiniz Suçlusunuz!

Önce şunu belirtelim; sahaya yabancı madde atmak, sahaya girmek asla kabul edilemez. Hiçbir sebep sizi haklı çıkarmaz.

Fakat; yıllardır Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliğin son perdesini iyi tahlil etmek lazım. Ligde iddiası olmayan Trabzon'da bu olaylar neden çıkt? Hafta boyunca 'Sen o hareketi Trabzon'da yapabilir misin? sözün ardından ateşe benzini Selahattin Baki döktü. Baki ön gördü ve Trabzon'da şapkadan tavşan çıkardı. Ali Koç toparlamak istemişti fakat olmadı. Gerginlik isteyen Fenerbahçe ve bazı çevreler, yine emeline ulaştı. Hiçbir iddiası olmayan Trabzon gerildi, Fenerbahçe kazandı. Olan yine Trabzon'a oldu. Trabzon'un kupada sahası kapanırsa, bu davranışın hesabını kim, nasıl verecek?

Aslında olaylar Fenerbahçe'nin ilk golünden sonra başladı. Golün ardından kulübeden çıkan Mert Hakan ve İrfan Can Eğribayat'ın abartılı sevinci, Pendik'te yaşananlardan farkı yoktu.Maalesef İstanbul basını bunu göremedi. İki futbolcu bu sevinç gösterisinin ardından birbirine bakarak tekrar kulübeye girdi. Belli ki, bunu konuşmuşlar. Sonrasında anlamsızca sahaya atılan yabancı maddeler. Kim ne için attı, oyunu niye soğuttu bilmiyorum. 

Sonra maç bitti. Orta sahada toplanan sarı lacivertli oyunucularının bazılarının trübünlere yaptığı el kol hareketleri, bardağı taşırdı. Yine medya bunu görüntülemedi. Sevinmek herkesin hakkı. Ama tribünleri hedefine koyarsan yaşanacakların sebebi sen olursun. Kendini bu olayların dışında 'sevinmeyecek miyiz' diye tutamazsın. Şimdi sormak lazım. Türk futbolunu bu hale kim getirdi? Kulüpleri birbirine kim düşman etti? Dün bu olayları köpürtenler, bugün suçlu arıyor. Hepiniz suçlusunuz. Yaptıklarınıza bakınca, sizin adınıza utanmamak elde değil. 

Maçı bir iki cümle ile yorumlayıp bitirelim. Fenerbahçe maça iyi başladı. Topa sahip olan sarı lacivertli takım ilk yarıyı 2 farkla önde bitirdi. İkinci yarı ise ilk yarıda koşan, pres yapan, adam kovalayan rakibe alan bırakmayan Fenerbahçe gitti yerine Trabzon'u seyreden bir takım geldi. Batista Mendy'i ilk yarı orta sahada oynatan Abdullah Avcı, sonrasında Enis Bardhi'yi oyun aldı ve Mendy'i defansa çekti. Avcı'nın bu hamlesi ilk yarı dökülen defansı toparladı. 2 farkın kendine yeteceğini düşünen İsmail Kartal'ın öğrencileri topu Trabzon'a bırakınca, evdeki hesap çarşıya uymadı. Geriye yaslanan Fenerbahçe kalesinde iki gol gördü.İsmail Kartal yaptığı Serdar Dursun ve Michy Batshuayi değişlikliği ile oyunu lehine çevirmeyi bildi. Trabzon'un verilmeyen faul sonrasında Michy Batshuayi golü atarak İsmail Kartal'ı ipten aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.