Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Mete Kalkavan'ın Trabzonspor maçına atandığının açıklanmasıyla başlayan sancılı süreç dün akşam 2 puan kaybıyla pekişti. Ankara temsilcisinin ikinci golünden önce Sturridge'e arkadan yapılan müdahaleye faul vermeyen Kalkavan, spor yazarları ve yorumcular tarafından da çokça eleştirildi. İşte Trabzonspor'un kabusu olan Mete Kalkavan'ın istatistiği...

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler geçtiğimiz hafta içinde belli olmuştu. Trabzonspor maçlarındaki tartışmalı kararları nedeniyle camianın istenmeyen adam ilan ettiği hakem Mete Kalkavan, Gençlerbirliği maçına atanmıştı. Karşılaşmanın VAR hakemi Hüseyin Göçek olarak belirlenmişti.

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzon'da oynanan zorlu mücadele 2-2'lik baraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililerin istenmeyen hakem ilan ettiği Kalkvan'ın kararları yine isyan ettirdi.Karşılaşmanın son bölümlerinde Gençlerbirliği'nin baskıları artmıştı.Bu dakikalarda orta sahanın ortasında topla buluşan Trabzonspor'un yeni yıldızı Sturridge, eski bir Trabzonsporlu olan Zargo Toure tarafından arkadan yapılan müdahale ile yerde kaldı.Hakem Mete Kalkavan bu pozisyonda oyunu devam ettirdi ve Gençlerbirliği bulduğu kontra atakla karşılaşmaya 2-2'lik beraberliği getirdi.Trabzonsporlu futbolcuların yoğun itirazının ardından herkes Kalkavan'ın VAR'a gidip pozisyonu izleyeceğini düşünse de beklenen olmadı.Mete Kalkavan VAR gitmeden golü geçerli saydı ve karşılaşma bu skorla tamamlandı. Trabzonsporlu taraftarlar maç sonunda sosyal medyada isyan etti.Daha önce istenmeyen hakem ilan edilen Kalkavan'ın Trabzonspor maçlarında verdiği kararlar ile dikkat çekiyor.

KALKAVAN'IN TRABZONSPOR İSTATİSTİKLERİ

Trabzonspor'un kariyeri boyunca 12 maçını yöneten Kalkavan tam 6 kez Trabzonspor mağlubiyetine 4 kez beraberliği 2 kez de Trabzonspor galibiyetine düdük çaldı.Kalkavan bilindiği üzere Trabzonspor'un olay olan Ankaragücü, Beşiktaş ve Sivasspor maçında Trabzonspor aleyhinde verdiği kararlarla olay olmuştu.

TRABZONSPOR KUPA'DAN ELENDİ

Mete Kalkavan'ın eleştirilere neden olan kararlarından biri de Trabzonspor Sivasspor karşılaşmasında yaşanmıştı. Mete Kalkavan'ın kararları bordo-mavililerin Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesine neden olmuştu.

QUARESMA'YI ATMADI

Mete Kalkavan'ın en bilindik yanlış kararı ise Beşiktaş Trabzonspor maçında yaşandı. Beşiktaş'ta forma giyen Ricardo Quaresma, o dönem Trabzonspor'da forma giyen Yusuf Erdoğan'a yaptığı sert müdahale sonrası Kalkavan kırmızı kartına değil sarı kartına başvurmuştu.

ANKARAGÜCÜ MAÇINA DAMGA VURMUŞTU

Trabzonspor'un geçtiğimiz yıl Ankaragücü ile oynadığı maçta Mete Kalkavan Trabzonspor'a yapılan faulü Ankaragücü'ne vermiş ve Trabzonspor'un puan kaybına neden olmuştu.Trabzonspor tarafından geçtiğimiz sezon yapılan açıklamada Kalkavan için "maçlarımıza verilmesini anlamdıramıyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

TRABZONSPOR'UN 2018'DEKİ AÇIKLAMASI

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak maça hakem Mete Kalkavan'ın atanmasına bordo-mavili kulüpten tepki gelmişti. Geçtiğimiz yıl Kalkavan'ın atanmasına tepki gösteren Bordo mavililer kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Merkez Hakem Kurulu, hafta sonu kendi sahamızda oynayacağımız Atiker Konyaspor maçına Mete Kalkavan'ı atamıştır.Mete Kalkavan'ın yönettiği Trabzonspor maçlarındaki yanlış kararları futbol kamuoyunun hafızalarından henüz silinmemiştir. En yakın örnek ise henüz bu sezonun üçüncü haftasında oynadığımız Ankaragücü maçıdır. Lehimize olan faulü aleyhimize çalarak puan kaybımızın başlıca mimarı olmuştur."

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

"BİZİM MAÇIMIZA VERİLMESİNİ ANLAMLANDIRAMIYORUZ"

"Geçtiğimiz yıllarda da maç skoruna doğrudan etki eden yanlış kararları ile Trabzonsporumuzun saha başarısını defalarca engelleyen Kalkavan'ın kendi sahamızdaki bir maça verilmesini anlamlandıramıyoruz.Beşiktaş mücadelesi öncesi ligdeki gidişatımız için son derece kritik olan bu maçta görevlendirilen bu hakeme yönelik camiamız içinde beliren tepkinin son derece haklı dayanakları olduğu, söz konusu hakemin Trabzonspor karnesi incelendiğinde bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.Trabzonspor Kulübü olarak her maçta olduğu gibi bu maçta da hakemin, verdiği kararlar ile sahadaki mücadelenin önüne geçmediği bir maç yönetmesi en büyük beklentimiz olacaktır."

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

YEREL BASIN SERT DİLLE ELEŞTİRMİŞTİ

Mete Kalkavan'ın Trabzonspor aleyhinde verdiği kararlar sonrası Trabzon yerel basını çok sert manşetler atmıştı. İşte o manşetler...

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

Trabzonspor'un kabusu; Mete Kalkavan!

.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporMete Kalkavan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.