TEĞMENE 10 YIL HAPİS İSTENDİ

gazete61.net / Özel Haber

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Muhammet A.A. adlı bir itirafçının verdiği ifade üzerine tutuklanan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z. hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI 

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 11 Ağustos tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin kurduğu pusuda 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik şehit düşmüştü. Terör örgütünün eyleminin ardından 23 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Teğmen Zabit Z. 13 gün süren sorgunun ardından sevk edildiği nöbetçi hakim tarafından silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklandı. 

İTİRAFÇI 9. KATIN İMAMI ÇIKTI

İzmir'de etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Muhammet A.A.'nın ifadesinde imamı olduğu İstanbul'daki örgüt evinde Zabit Z.'nin askeri okullara öğrenci hazırladığını ileri sürdü. Muhammet A.A., "9. Kat diye adlandırılan evde askeri okullara öğrenci hazırlıyorduk. Ders çalıştırmam için Yasin G. 3 çocuğu bana zimmetledi. Evde kalmayan fakat örgüt adına küçük orta liseci adına hizmet yürüten İbrahim kod adlı kişi vardı. Bu kişiyle ben 2011 yılında askerlik görevimi yaptığım Çorum'da karşılaştım. Astsubay olan bu kişi önce beni tanımamazlıktan geldi. Tekmil vererek kendimi tanıttım. Benle konumsak zorunda kaldı. Evlendiğini eşinin hemşire olduğunu söyledi. Beni yanına almak istediğini söyledikten sonra yanımdan ayrıldı" dedi.

POSTASI ASKERE ZARF ATTIM 

Komutanın arkasından postasının geldiğini gördüğünü belirten Muhammet A.A., "'Komutan nerde görev yapıyor, ne kadar iyi insanmış' diye zar attım. Bunun üzerine posta bana komutanın Kargı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğunu söyledi" dedi. Muhammet A.A., Zabit Z.'yi kendisine gösterilen fotoğrafından teşhis etti. Bunun üzerine Trabzon'da gözaltına alınan ve 13 gün süreyle sorgulanan Zabit Z., "Marmara Üniversitesi'nde okuduğu dönemde okula gidiş geliş sırasında tren ve otobüste Muhammet A.A. ile tanıştım. Ara ara sohbet ettim. Ben soruşturmada adı geçen Osman S. ile son sınıfta 1.5 ay aynı evde kaldım. İbrahim adını kullanmadım. Küçük orta liseci nedir bilmiyorum. Hakkımda ihbarda bulunan kişinin baskı gördüğü için kendini kurtarmak adına tanıdığı askerlerin adını vermiş olabilir" dedi.

BİR KEZ CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Savcı, Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Savcı, terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep ettiği Zabit Z. hakkındaki iddianameyi Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.