Türkiye, Eren'i kalbine gömdü

Trabzon'un Maçka ilçesinde Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbülşehit eden hainlerin hırsızlık yaptığı evde pusu kurarak, güvenlik görevlilerini beklediği ortaya çıktı. Hırsızlığın ardından araştırma takip ekibinin eve geleceğini düşünen Karadeniz Açılım Grubu üyesi teröristlerin Eren Bülbül'e ve iki güvenlik görevlisine evin camından ve evin sırtındaki ormanlık alandan ateş ettiği belirlendi.

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

Trabzon’un Maçka İlçesinde PKK terör örgütü üyelerinin kurduğu pusuda şehit düşen Eren Bülbül için tüm ülke ayağa kalktı. Teröre bir kez daha tepki gösterilirken, kaçan teröristlerin biran önce yakalanması istendi. Trabzon ve Hatay’da düzenlenen iki ayrı cenaze törenine katılan binlerce vatandaş, şehitleri son yolculuğuna uğurladı.

YAYLADAN EVİNE DÖNÜNCE…

Bir süredir yaylada olan 15 yaşındaki Eren Bülbül, kırsalda bulunan Köprüyanı Mahallesi'ndeki evlerine döndü. 69 nolu evinin önüne gelen Eren, kapının kırık olduğunu gördü. 13 kardeşin en küçüğü olan lise öğrencisi Eren, 10 metre uzaklıktaki ikinci evlerine yöneldi. O evin de kapısının kırık olduğunu gören genç, iki evde de hırsızlık yapıldığını anladı. Polisi arayarak evlerinden hırsızlık yapıldığı söyledi. Bir süre sonra cuma namazı kılmak üzere köye inen genç, burada evlerinde araştırma yapacak olan jandarma ve poliste görevli iki istihbaratçıyı gördü. Polis ve komutanla birlikte cuma namazı kılan Bülbül, namazın ardından hırsızlığın yapıldığı eve çıkmak üzere yola düştü. Evlerinin önündeki yalağın olduğu bölgeye geldiklerinde hem evin içinden hem de evin sırtındaki ormandan çapraz ateşe tutuldular.

ASKER VE POLİS KARŞILIK VERDİ

Çapraz ateş altında kalan asker ve polis, açılan ateşe anında karşılık verdi ve yardım istedi. 3 dakika süren çatışmanın ardından teröristler kaçarken, kısa süre içerisinde jandarma birlikleri köye ulaştı. O sırada bölgeyi sis kapladığı belirtildi. Bölgedeki terör örgütünün 5 kişiden oluştuğu ve gruba Cudi - Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ve Türk Tarık kod adlı Barış Öner'in liderlik yaptığı belirlendi.

ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEMİŞ

13 kardeşin en küçüğü olan şehit Eren Bülbül'ün cenazesi dün ilk olarak Maçka Sukenarı Mahallesi'ndeki akrabasına ait eve getirildi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık burada acılı anne Ayşe Bülbül ve diğer aile fertlerine taziyelerini iletti. Vatandaşların taziyelerini kabul eden Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, "Bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin. Büyük bir acı yaşadık. İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'ben de askere gideceğim ve şehit olacağım' derdi. Gerçekten de oldu. Fanatik Trabzonspor taraftarıydı" dedi.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Şehit Eren Bülbül için daha sonra Maçka Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo mavili takımın kaptanı Onur Kıvrak, siyasilerin de  aralarında bulunduğu binlerce vatandaş katıldı. Törende şehidin annesi Ayşe Bülbül ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninin ardından Eren Bülbül, Köprüyanı Mahallesi'nde geçen yıl yaşamını yitiren babası Hasan Bülbül'ün yanına defnedildi.

CENAZEYİ SOYLU TAŞIDI
Pusuda şehit düşen Eren Bülbül'ün cenazesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taşıdı. Bakan Soylu, merkez caminde kılınan ikindi namazına müteakip, cenaze namazının ardından tabuta omuz verdi. Bakan Soylu, Eren Bülbül'ün tabutunu cenaze aracına kadar taşıdığı görüldü.

'İYİ Kİ VARSIN' SEMBOL OLDU

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Eren Bülbül'ün paylaşımları yürekleri burktu. 15 yaşındaki terör kurbanının "Biri de çıkıp demiyor ki: Eren iyi ki varsın" paylaşımı 2 gündür sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, futbol takımları "İyi ki varsın" başlığıyla taziye mesajları yayımladı. Ayrıca Eren'in 15 Temmuz'un birinci yıldönümünde yaptığı paylaşımda, Mehmet Akif Ersoy'a ait "Sana dar gelmeyecek makberi (mezar) kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe,' desem sığmazsın" dizelerini yazdığı görüldü. Eren'in paylaştığı şehit Ömer Halisdemir görselinde ise "Mehmedim sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de" ifadesi yer alıyor. Eren Bülbül'ün Facebook hesabına vatandaşlar yorum yağdırarak üzüntülerini dile getirdi. Bazı Facebook kullanıcıları ise Eren Bülbül'ün meşhur "15'liler" türküsünde de geçen, Çanakkale'de savaşan genç askerlere benzediğini belirtti.

İLÇE BAYRAKLARLA DONATILDI

Maçka’da ev ve iş yerlerine Türk bayrakları ve Eren'in fotoğrafları asıldı. İlçedeki ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldı. Maçka Belediye binasına ise Eren'in fotoğrafının yer aldığı ve "Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun" yazılı afiş asıldı. Lise öğrencisi Eren'in, çevresinde Trabzonspor sevdasıyla tanındığı belirtildi.

TFF'DEN SAYGI DURUŞU KARARI

Trabzonspor bugün Konyaspor ile yapacağı maça "Eren iyi ki varsın" pankartıyla çıkma kararı alırken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynanacak maçlar öncesinde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

AKRABASI YAŞANANLARI ANLATTI

Acı olayın yaşandığı yerde hala çatışmanın izleri görülürken, Eren'in akrabası Murat Bülbül yaşananları anlattı. Silah seslerini duyar duymaz tüfeğini alarak çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiğini belirten Murat Bülbül, "Evim olay yerine yakın. Misafirlerim vardı, kapıda sohbet ediyorduk. Daha önce terör olduğundan dolayı asker ve polisin burada olduğunu zaten biliyorduk. Silah sesleri gelince, seslerin geldiği yöne baktım. Yukarıdan aşağı doğru tarama yapıldığını gördüm. Baktım bir kişi buradan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Ben hemen koştum sırta çıktım. Yardım çağrısında bulundum. Ambulans çağırmamızı istediler. Yaralıları taşıdık. Eren'i sırtımda ambulansa kadar taşıdım. Yol kötü olduğu için ambulans buraya geç ulaştı" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.