Aklı yerinde albaya dava

Oğlunu öldüren eşini ve kızını yaralayan albaya üç ayrı suçtan dava açıldı

EMEKLİ ALBAY EVDE ÖNÜNE GELENİ VURDU

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yavuz Selim Bulvarı'nda 25 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen olayda, emekli albay Oktay H., uyuyan oğlu Oğuz H.’yi göğsünden vurdu. Silah sesine koşan kızı Büşra H. sol kolundan ve mutfakta iş yapan eşi Ayşe H.’yi sol göğsünden yaralayan babanın silahı tutukluk yaptı. Bunun üzerine genç kız babasının üzerine atlayarak silahı elinden aldı ve komşularından yardım istedi. Komşuların çabasıyla etkisiz hale getirilen Oktay H. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADLİ TIP RAPORU TRABZON’A GÖNDERMİŞTİ

ODTÜ İnşaat Bölümü öğrencisi oğlunu öldüren,  Erzurum’da  mimarlık eğitimi alan kızını ve eşini yaralayan Oktay H.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. 18 - 27 Mart 2019 tarihlerinde kontrol altında tutulan Oktay H. hakkındaki karar verildi. ATK’nın verdiği kararda, “Giriş ve çıkış tarihleri arasında yapılan muayenesi, müşahedesi, tetkikleri ve adli dosyanın incelenmesi neticesinde, kendisinde ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl sağlığı ve akıl zayıflığı tespit edilemedi. Dava dosyasının tetkikinden de suç tarihinde suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanılmadı” denildi.  Raporun son bölümünde ise, “Ateşli silahla kasten öldürme, ateşli silahla birden çok kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs, ateşli silahla kasten yaralama suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğunu bildiririz” denildi.

SAVCI, İDDİANAMEYİ MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, ATK raporunun ardından Oktay H. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Soruşturmacı savcı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Oğlu Oğuz H.’yi öldürdüğü için ağılaştırılmış müebbet hapsi istenilen emekli Albay Oktay H.’nin, kızı Büşra H. ve eşi Ayşe H.’yı öldürmeye teşebbüsten 26 yıldan 40 yıla kadar hapsi talep edildi. 2007 yılında emekli olduğu belirlenen Oktay H. hakkında hazırlanan iddianame Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOrtahisarAlbayODTÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.