ARKADAŞA DESTEK SAÇLARI KAZITTILAR

Trabzon Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Bölümü öğrencisi Mert Ergüner (19) arkadaşlarının desteği ile hayata sarılarak kanseri yendi. “Kanserin ana ilacı moraldir buna çok inanıyorum.” diyen Ergüner, 5 ay da kanserden nasıl kurtulduğunu anlattı. 

 “HASTALIĞI ÖĞRENİNCE YIKILDIM"

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından aldığı yıkıldığını anlatan Mert Ergüner, “Benden hastalığın teşhisi için parça alınmıştı. Sonuçların çıkmasını bekliyorduk.  4 milyonda 10 kişide görülen Ewing sarkomu diye bir çeşit kemik kanseri olduğumu öğrendim. Her şey güzeldi. Birden bire bu hastalık ortaya çıkınca yıkıldım. Normalde hastalıkmış, yorgunlukmuş bunları pek kafama takan biri değildim ama o gün kendimi çok kötü hissetmiştim. Tedavime Ankara Onkoloji Hastanesinde Prof. Dr. Necati Alkış’ın gözetiminde başladım. Kemoterapi tedavisiyle başlayan tedavi sürecinde çok zor günler geçirdim” dedi. 

“KENDİME DEDİM Kİ BEN KANSERİ YENECEĞİM”

Kemik kanserini 5 ay gibi kısa bir sürede moral ve motivasyonla yendiğini belirten Mert Ergüner, “Ölümü kafama pek takmadım ama biraz kafamı bu düşünceyle kurcaladığımda en çok anneme üzüldüm. Kanserle savaşan insanlara da tavsiyem doktorlarını ve kendilerini dinlesinler. Kanserin ana ilacı moraldir buna çok inanıyorum. İlk hafta hariç kafama çok takmamaya çalıştım ve kendime dedim ki, ben kanseri yeneceğim ve beş ayda yendim. Her şey kafanızda bitiyor önce kendinizi toparlayın sonrasında hastalık falan hikâye gelecektir.” şeklinde konuştu. 

ARKADAŞLARI SAÇINI KAZITTI

Gördüğü kemoterapi tedavisi nedeniyle saçları, kirpikleri ve kaşları dökülen Mert Ergüder’i bir an olsun bırakmayan ve moral açısından destekleyen arkadaşları hastalık sürecinde saçlarını Ergüder gibi yaptı. Tedaviden dolayı dökülen saçları nedeniyle morali bozulmasın diye arkadaşları için saçlarını kazıtan Ergüder’in arkadaşları, tedavi sürecinde büyük moral verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.