BAŞKAN ZORLUOĞLU'NA OYNANAN OYUNLAR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlık koltuğunda 3 yılını devirdi. Başarıyla geçirdiğini düşündüğüm bu süre zarfında Zorluoğlu'nun hem içerden hem de dışardan kuşatılmış olduğunu gözlemledim. Zorluoğlu’nun başkanlığını hazmedemeyen kafalar; medyada, belediyelerde ve bakanlıklarda cirit atıyor. Yapılanları ya görmüyorlar ya da görüyor kıskanıyorlar. O niye oldu, ben niye olamadım, havasından vazgeçemeyenler maalesef hırslarına yenik düşmüş, küçük adamlar durumundalar! Bu küçük adamlar, medyadaki maşalarını kullanmaktan da geri kalmıyorlar. Hırsları onları yiyip bitiriyor. Tabi, olan Trabzon'a oluyor. Şehir için varını yoğunu ortaya koyan ve belediye başkanlarına destek veren AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve bir kaç yol arkadaşı haricinde kimse dik durmuyor, duramıyor.

Tabi, koltukları uğruna bir yerlere gelebilmek için iki yüzlü olanlarda var...  Özellikle belediye içerisinde... Beklentileri yüksek olup, yukarılara takla atanlara iki çift sözüm olacak; boşuna beklenti içerisine girmeyen ulaştığınız makamlar sizlerin en üst ve en son görev yerleridir. Yukarıları sizlere çok bol gelir. Varın siz bundan sonrasını düşünün.

Gelelim asıl meselemize…

Hem belediyede çalışıp tam mesai ile dolgun ücret alacaksın, hem de yerel gazetede belediye başkanını yerden yere vuran haberi okuyup gazeteyi basılmak üzere matbaaya göndereceksin. Bunları yaparken için hiç acımıyor mu? Başkanın gazete sayfalarında yerden yere vurulmasından zevk mi alıyorsun? Sana verilen görevi hala sürdürüyor musun? Yerel gazeteyi ziyaret edenleri belediye koridorlarında illegalmiş gibi anlatan, hangi haberi kimin yazdığını kulaktan kulağa fısıldayan sen değilmisin? Bakalım sonun nasıl olacak? Sana katlanmayı sürderecekler mı? Yaşayıp göreceğiz.

Başkan Zorluoğlu’nu anlatmadan olmaz...

49 yılını bu şehirde geçirmiş bir kişi olarak söylüyorum. Düne kadar yanımda bana can görünenler, maalesef Zorluoğlu’nun kesip attığı tırnak bile olamadılar. Bu süreçte adamlığı öğrenecek kadarda,  küçüldüler. Yerel gazetede çalıştığım dönemde zaman zaman eleştirdiğim sonra kısa bir süre birlikte çalıştığım Başkan Zorluoğlu, Trabzonspor'un kupa töreninde kaza geçiren oğlum için aradı. Sayın  Zorluoğlu’nun söyledikleri duygu doluydu. Sadece bu sözler değil, beni etkileyen. Çalıştığım kısa sürede gördüm ki, koltuğunu dolduran, kişiliği ile örnek alınacak, devlet adamlığına gıptayla bakalacak bir kimlikmiş, Murat Zorluoğlu.  Boşu boşuna onca yıl valilik yapmadı, tabi. Merhamet ve sevgi dolu bu bürokratı kimler ne çıkarları uğruna hedef yapıyor, durup düşünmek lazım. Bu kentin neden geri kaldığını insanların neden şehirden kaçtığını, çok geç olmadan sorgulamak gerekir. Küçük olsun bizim olsun mantığından kurtulmanın zamanı geldi de geçiyor. Kentin sahibi olan halkın doğru insanlara destek vermesi gerekiyor. Şehirden beklentisi olanlara değil, çocuklarımızın yaşayacağı bir şehir için çalışacak dürüst insanların arkasında durmalı ve onlarla yürümek zorundayız. Aksi halde yaşanmaz bir şehir olmaktan çıkamayız.

Bu yaşananlar sonrasında  dönüp geriye baktığımda; beni şerefsiz ve köpek diye yazdıran kişinin, benim için kız istediğini, nikah şahitliği yaptığını,  hatta oğlumun kulağına ezan okuduğunu hatırladım. Şimdi söyle bakalım. Ben seni nereye koyayım? Kısacası adamlıktan, iyi niyetten ve idare etmekten anlamayan kim varsa, finalde anladığı dilden muhatap kabul edilecektir... 

Son söz: Haftaya Emre Gülsever ve Adnan Gül'ü anlatacağım. İllegal istekleri geri çeviren şehrin iki dürüst insanının neden hedefe konulduklarını tek tek sıralayacağım. İş adamı Temel Uzun'un kim olduğunu ve saldırıların arkasından kimin yer aldığını toplum bilecek. Herkes kimin kaç dirhem ettiği anlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105