CEZAVİNDEN MEKTUP VAR!

Başkan Bıyık'a suikast girişimine karışatığı iddia edilen 3 kişiye hapis cezası istendi

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a yönelik 11 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen suikast girişimde üç kişiye hapis istendi.Soruşturmayı tamamlayan savcı, tetiği çeken saldırgan Halit A.'nın yanı sıra Ayhan K. ve Tolgahan K. adlı baba oğlunda azmettirici olarak hapis cezası almasını talep etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede olayın ayrıntıları yer aldı.Dosyada üç sanık ve üç müşteki olduğu ortaya çıktı.

SALDIRGAN BIYIK'A 5 EL ATEŞ ETMİŞ

Başkan Bıyık'a 5 el ateş ettikten sonra kaçan silahlı saldırganın yakalanmasında en büyük etkenin D.K. adlı kadın olduğu ortaya çıktı. Saldırıdan sonra saldırganın D.K. adlı kadına peşimdeler diyerek telefonunu istediği, D.K.'nın ihbarı üzerine HTS kayıtları incelenen telefondan saldırganın kimi aradığı belirlendi. Olaydan sonra yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

CEZAEVİNDEN  MEKTUP GÖNDERDİLER

Tutuklanan iki şüphelinin cezaevinden savcılığa mektup gönderdiği ortaya çıktı. Yoklama kaçağı olduğu iddiasıyla kardeşinin kimliğini kullanarak otellerde kaldığını ileri süren  Tolgahan K. ve saldırgan Halit A. cumhuriyet savcılığına mektup göndererek yaşananları anlattı. Soruşturma aşamasında suçlamayı kabul etmeyen Tolgahan K. 23 Haziran 2021 tarihli dilekçesinde olayı kendisinin planladığını müştekinin vermiş olduğu sözleri tutmaması nedeniyle böyle bir eylem içerisine girdiğini itiraf etti. Saldırgan Halit A. ise savcılığa gönderdiği dilekçesinde olayı Tolgahan K.'nın planladığını belirterek, Tolgahan K.'nın kendisine para ve uyuşturucu haplar vermek suretiyle ikna ettiğini ve silahı Tolgahan K.'dan aldığını anlattı. 

İKİ AZMETTİRİCİYE CEZA İSTENDİ

Savcı saldırgan Halit A.'nın hakkında tasarlayarak 1 kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs suçundan talep ettiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle yargılanmasını istedi. Ayrıca Halit A.'nın kamu malına zarar vermek suçundan da 1 yıldan 6 yıla kadar hapis talep edildi. Olayı azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Tolgahan K. ve tutuksuz yargılanmasına karar verilen Ayhan K. hakkında da hapis istemiyle dava açıldı. Baba oğul hakkında tasarlayarak 1 kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

TELEFON İMAJLARI ORTAYA DÖKÜLDÜ
Yaşanan olayın ardından ele geçen telefonları inceleyen polis imaj çalışması sonucunda Tolgahan K.'nın şüpheli Halit A.'ya ait 0561 614 .... numaralı telefon ile son olarak 8 Haziran 2021 günü saat 19:31'de görüşme gerçekleştirdiği ve bu tarihten önce de sık sık görüştüğü belirlendi. Şüpheli Ayhan K.'nın olaydan önceki gün saat 23:53'te şüpheli Tolgahan'ı aradığı ve 13 saniye görüşme gerçekleştirdiği, olay günü ise saat 08:10'da whapsapp uygulaması üzerinden aradığı 35 saniyelik görüşmenin ardından saat 08:38'de 13 saniyelik bir görüşme kaydının olduğu belirlendi. İkilinin aynı gün 12 saniye ve 1 dakika 32 saniye olmak üzere 2 ayrı görüşme kaydının olduğu ortaya çıkarıldı. Bu arada gözaltına alınan Ayhan K.'nın üzerinde ele geçirilen telefonun imaj çalışmasında telefonun olaydan bir gün sonra kullanıma geçirildiği tespit edildi.

 
SAVCI DELİLLERİ İDDİANAMEYE YAZDI
Soruşturmayı tamamlayan savcı hazırladığı iddianamede,  iptal edilen çok amaçlı spor salonu ile ilgili ihalesiyle ilgili yaşananlara yer verdiği ve sosyal medya üzerinden Mustafa Bıyık'a yönelik hakaret içeren tehditvari mesajları deşifre etti. Soruşturmacı savcı çok amaçlı salon halesinin iptal edilmesinin ardından Ayhan K.'nın oğlu olan şüpheli Tolgahan K. aracılığıyla şüpheli Halit A.'yı azmettirdiği Tolgahan K.'nın olayla ilgili bütün planlamayı yaparak Halit. A.'ya silah temin ettiği ve saldırının yeri ve zamanı hakkında yönlendirme yaptığına iddianamede yer verdi. Soruşturmacı savcı olayda kullanılan silahtan çıkan 5 mermiden 4'ünün belediye binasına birinin ise belediyenin önünde ki banka ATM'sine isabet ettiğini belirtti. Sanıklar önümüzde ki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.