HABERİMİ YAP PARANI KAP

Maalesef Trabzon'da Bunu da Gördük....

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı dün gazete ve internet sitelerine bir mail gönderdi. Maili açtığımızda gözlerimize inanamadık. Mail de, kendileri hakkında en çok haber yapan ve haberin görseli ile linkini kendilerine gönderenlere özel günlerde ilan vereceklerini, aksi halde haberlerine yer vermeyenlere, ilan ücretini ödemeyeceklerini yazdığını gördük.

OSB, basın yayın kuruluşlarına kendileri hakkında haber yapanlara para vereceğini duyuruyor. Bu da yetmiyor, 'En çok haberi yapana ilan vereceğiz' diyerek basını yarıştırma amacı güdüyor. Yani basını parayla satın almaya çalışıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığının bir benzerini yapıyor. Büyükşehir 'Beni iyi yazın reklamı alın' derken, OSB gazete ve internet istelerini parayla nasıl kullanacağının peşine düşmüş görünüyor. Kısacası parayla insanları satın almak istiyor.

Maalesef maili görüp tepki göstereni göremedik. Trabzon Güzeteciler Cemiyeti ve Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti yine sessiz kalmayı tercih ediyor. Bizler, basına para vererek haber yaptırma amacını güden bu zihniyeti kınıyoruz. Bakalım kaç kişi bu zihniyeti kınayacak, yoksa haberi yapıp ilan alacak. Bekleyip göreceğiz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.