HAVADA PANİK

Ankara-Trabzon seferini yapan uçakta yaşananlar korkuttu

TALİHSİZLİKLER ARDI ARDINA YAŞANDI
Ankara-Trabzon seferini yapan Anadolu Jet TK 7432 sefer sayılı uçakta ardı ardına yaşanan talihsizlikler yolcuların kısa süreli panik yaşamasına neden oldu. Önce açılan bagajdan düşen nesne bir yolcunun kafasına isabet etti. Yolcuda kısa süreli görme kaybı oluştu. Bu sırada uçak 30 bin fit yüksekliğe ulaştığında bir bebeğin solunum yolu tıkanarak boğulma tehlikesi geçirdi. 
BEBEĞİN SOLUNUM YOLU TIKANDI
Bayılan bebeğe ilk müdahale annesi tarafından yapıldı.  Ardından kabin ekibi bebeğe ilk yardım uygulayarak tıkanan solunum yolunu açtı. Yediği çörek sonrası solunum yolu tıkanan bebek kısa süreli bir uğraştan sonra hayata döndürüldü. Bebeğinin kendine gelmesinin ardından anne gözyaşlarını boğuldu. Bebeği hayata döndüren kabin ekibini uçaktaki yolcular alkış yağmuruna tuttu. Yaşanan olay sonrası bebeğe müdahale eden kabin görevlisi şu ifadeleri kullandı: “Ben aslında hem insani hem mesleki görevimi yaptım. Biraz daha geç kalınsaydı durum farklı olabilirdi. Burada ilk yardımın önemi bir kez daha ortaya çıktı.” 

Anahtar Kelimeler:
YolcuUçakPanikAnadoluKabin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.