HELALLİK İSTEDİ C-8’DE İNFAZ ETTİ

Cezaevinde helallik istediği kişiyi 9 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı

Beşikdüzü T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda kaşığın ucunu mermerlere sürerek sivriltip Bülent Ç.’yi öldüren Sezgin T.,  cinayet işleyeceğini cezaevindeki gardiyana söylediği ortaya çıktı.  

KOĞUŞTA 9 YERİNDEN BIÇAKLADI

Hırsızlık, yağma, cinsel saldırı, hürriyetten yoksun bırakma, yaralama suçlarından 52 yıl hüküm giyen Sezgin T.’nin işlediği cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı. Beşikdüzü T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 6 Eylül 2020 tarihinde hükümlü bulunduğu C-8 koğuşunun üst katına çıkarak meydancı M. adlı kişiyi alt kata gönderen Sezgin T., alt katta bulunan Bülent Ç.’yi üst kata çağırdı. Üst kata çağırdığı Bülent Ç. ile bir süre sohbet eden Sezgin T., hakkını helal etmesini istedi. Sezgin T. helallik istediği Bülent Ç.’yi, bıçak haline dönüştürdüğü kaşığı kullanarak bıçakladı.  Cinsel istismar ve hürriyeti yoksun kılma suçlarından 16 yıla mahkum olan Bülent Ç.’yi 9 yerinden bıçakladıktan sonra boğan Sezgin T., sigarasını yaktı. Çağrı butonuna basarak infaz koruma memurlarını koğuşa davet eden Sezgin T., gözaltına alındı.

İSTİSMAR SUÇLUSUNU ÖLDÜRDÜ

Savcı tarafından ifadesi alına Sezgin T., “Birini öldüreceğimi söylemiştim. İnfaz koruma memuru ‘öldür de gel’ dedi. Bunun üzerine 6 yaşında bir çocuğa yönelik istismarda bulunan Bülent’i öldürdüm. Cinayetten önce Bülent’e neden yaptığını sordum. Şeytana uyduğunu söyledi. Onu öldüreceğimi söyledim ve helallik istedim. ‘Beni mi seçtin’ dedi. Evet dedikten sonra öldürdüm” diye konuştu. Bıçak haline dönüştürdüğü kaşığı sürdüğü mermerleri gösteren sezgin T.’nin Bülent Ç.’yi tuvalette öldürmeyi planladığı fakat kapıda çıkan sorun nedeniyle koğuştakilerin duyabileceği ihtimali üzerine vazgeçtiğini söylediği öğrenildi. Bülent Ç.’nin ve istismara uğrayan küçük kızın ailesini tanımadığını belirten Sezgin T., ‘Öldür de gel’ dediğini iddia ettiği infaz koruma memurunun adını savcıya verdiği öğrenildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Sezgin T. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı, Sezgin T.’nin tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağrılaştırılmış müebbet hapsi istedi. Sezgin T. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.