Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar...

Yol kenarında ölü bulunan Yıldıray Şimşek’i eşiyle gönül ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü karakolda, savcılıkta, nöbetçi hakim karşısında kabul eden Muhammet K. yargılandığı mahkemede bu suçu reddetti. Bunun üzerine avukatı davadan çekildi. 
JANDARMA TAKSİ ŞOFÖRÜNÜ BULDU
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Duygulu Mahallesi’nde 25 Eylül 2018 tarihinde cezaevinden izinli olarak çıktığı belirlenen Yıldıray Şimşek yol kenarında öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, yol kenarında cesedi bulunan Yıldıray Şimşek’in cebinden Arzu 507 54.. ve taksi Burhan 531 344 yazılı birer not buldu. Soruşturmayı genişleten jandarma, kısa sürede Burhan Ç. adlı taksi şoförünü buldu.
TAKSİ ŞOFÖRÜ BİLDİKLERİNİ ANLATTI
Vardallı durağından Yıldıray Şimkek’i aldığını ve Tonya istikametine getirdiğini belirten taksi şoförü Burhan Ç., maktulün yolda cep telefonunu isteyerek Arzu adlı bir kadını aradığını, kendisine yol tarif ettiğini ve Kozluca yakınlarında bıraktığını söyledi. Arzu K. adlı kadını bulan jandarma cinayetin kadının eşi Muhammet K.’nın işlediğini belirledi.  Eşiyle Yıldıray Şimşek’i evde bulan Muhammet K., “Eşimi rahatsız ediyordu. Kimsin diye bağırdım. Kaçmaya başladı. Evden tüfeğimi alarak peşine düştüm. Ardından ayaklarına ateş ettim. Sonra eve döndüm” dediği öğrenildi.
KASTEN ADAM ÖLDÜRMEKTEN DAVA
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Muhammet K. hakkında adam öldürmek suçundan hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı Muhammet k.’nın haksız altında cinayeti işlediği gerekçesiyle müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle yargılanmasını talep etti. 
DURUŞMADA SUÇLAMALARI REDDETTİ 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakım karşısan çıkan Muhammet K., hakkındaki  suçlamayı ve ifadelerini reddetti. Hakimin, “Eşimi rahatsız ediyordu. Kimsin diye bağırdım. Kaçmaya başladı. Tüfeği alarak peşine düştüm. Ayaklarına ateş ettim” şeklinde ifade vermişsin ne diyeceksin? sorusuna Muhammet K., “Ben böyle bir şey söylemedim” diye cevap verdi. 
KATULÜN ANNESİ SANIKTAN ŞİKAYETÇİ 
1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya katılan maktulün annesi Adalet Verep, “Oğlumu çağırıp, suikast yaptılar. Sanıktan şikayetçiyim” dedi. Sanığın eşi A.K. kısa bir süre önce oğlunu kaybettiğini belirterek, “Maktul ile internet üzerinde tanıştık. Sabıklı olduğu bilmiyordum. Sabıkalı olduğunu öğrendikten sonra konuşmak istemedim. Zorla evime geldi telefonundaki resimlerimi silmeni istedim. Bana tecavüz etmek istedi. Bu sırada eşim geldi. Yıldıray kaçtı, ardından ateş etti. Beni tehdit etti ve Yıldıray’ın peşinden gitti. Bende kaçtım ve oğlumun mezarına gittim. Daha sonra eve döndüğümde eşim bana ‘Sana kıyamam’ dedi. Bir süre sonra jandarma geldi” dedi.
ÖNCE AVUKATI SONRA EŞİNİ SUÇLADI 
Muhammet K., eşinin yalan söylediğini belirterek, “Avukatın baskısıyla bu ifadeyi verdi. Ben kimseyi öldürmedim. Benim cinayeti işlediğimi görenler araştırılsın” dedi. Maktul ile sanığın eşi arasında gönül ilişkisine dair mesajların olduğunu ve olay yerinde bir başka kişinin daha bulunduğunu belirten avukat, davadan çekildi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri tarihe ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.