Tahrik cinayeti müebbetten döndü

Müebbet hapsi istenilen katilin cinayeti tahrik altında işlediği ortaya çıktı. Trabzon’da emekli polis memuru Dursun Çakır’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılana Bedrettin T., 13 yıl 4 ay hapse mahkum oldu.

CİNAYETİN ARDINDAN KAYIPLARA KARIŞTI

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Mahallesinde 18 Ağustos 2018 tarihinde özel bir güvenlik şirketinde eğitimci ve yönetici olarak görev yapan emekli polis memuru 56 yaşındaki Dursun Çakır’ın evinin önüne çağıran ve iki el ateş ederek olay yerinden kaçan Bedrettin D., polisin ısrarlı takibi sonucunda Beşikdüzü’nde yakalanmıştı. Bedrettin D. hakkında müebbet hapis, Bülent T. ve Onur K. adlı iki kişi hakkında ise suçluyu kayırma gerekçesiyle 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

“POLİS DURSUN’U VURDUM KAÇIYORUM”

Cinayetin gönül ilişkisi yüzünden işlendiği iddia edilirken, Bedrettin D.’nin cinayetin ardından eşini iki kez telefonla aradığı ve ‘Polis Dursun’u vurdum, kaçıyorum’ dediği ortaya çıkmıştı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle yargılanan Bedrettin T. son savunmasını yaptı. Bedrettin T., “Amacım Dursun Çakır’ı öldürmek olsaydı, olay yerine kuru sıkıdan bozma silah ile değil, evdeki tabancam veya araçtaki tüfeğim ile giderdim. Avukatımın söylediklerine katılıyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

SANIĞIN CEZASINA TAHRİKTEN İNDİRİM

Emekli polis memuru Dursun Çakır’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Bedrettin T., mahkemede  müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bedrettin T.’nin cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezasını 16 yıla düşüren mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 13 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme heyeti, suçluyu kayırma iddiasıyla yargılanan Onur T. ve Bülent K.’nın beraatine hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.