Trabzonlu fırıncı, Türkiye bir ilki gerçekleştiriyor... ESMER PİDE YAPIYOR

Trabzonlu fırıncı, Türkiye bir ilki gerçekleştiriyor

Trabzonlu fırıncı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek esmer pide çıkarıyor. Pidenin her geçen gün müşterisi artıyor.

ESMER PİDEYE RAĞBET ARTIYOR

Esmer ekmekten sonra esmer pide satışının yapıldığı ortaya çıktı. Trabzon’un Erdoğdu Mahallesinde Mavi Gök adlı fırının işletmeciliğini yapan Hasan Uzun, esmer pide üreterek satış yapıyor. Esmer pideyi duyanların diğer mahallelerden de almak için geldiğini belirten fırıncı Hasan Uzun, bu yıl Ramazan ayında esmer pideye rağbetin fazla olduğunu söyledi. Hasan Uzun, “Esmer pide çok beğeniliyor. Esmer pidenin her geçen gün müşterisi artıyor” dedi.

ESMER PİDEYİ NASIL YAPIYOR?

Hasan Uzun esmer pidenin hem faydalarını hem de nasıl yapıldığını anlattı. Tam buğday unu, tandırlık un, az beyaz un, maya, tuz ve su ile harmanlıyoruz. Yoğurup bir saat bekletip mayasını aldırıp kesip pide haline getiriyoruz. Sonra bir saat daha bekleyip, susamlı veya susamsız olarak fırına veriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105