VERİ HIRSIZLARINA FETÖ ARAŞTIRMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel verelerini hukuka aykırı ele geçiren 5 SGK memur hakkında FETÖ/PDY soruşturması yapılacak.

5 SGK MEMURA HAPİS CEZASI VERİLDİ

Trabzon SGK İl Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Ş.Y., M.T., E.B., A.Y. ve H.T. adlı 5 personel kendilerine ait kullanıcı adlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile kayıt bilgilerini sorguladığı tespit edildi. Müfettişler tarafından yapılan tespitin ardından 5 memur hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı. Kınama cezası verilen 5 SGK memuru hakkında insanların kişisel verilerini hukuku aykırı olarak ele geçirdiği gerekçesiyle dava açıldı. Yargılanan 3’ü kadın 5 veri memurunun her birini önce 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Hakim sanıkların mahkemede iyi halinden ötürü cezalarını 2.5 yıla indirdi.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARARINI VERDİ

Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen kararın dosya üzerinde ve UYAP sisteminde suçtan zarar gören sıfatıyla suçun mağduru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ya da avukatlarına ihbar edilmediğini tespit etti. 3. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği kararın ve ceza alan sanıkların istinaf mahkemesine sunduğu dilekçelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ya da avukatlarına tebliğ edilmesine hükmetti.

FETÖ/PDY BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK

3. Ceza Dairesi, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, yargılaması yapılan sanıklar hakkında TCK kapsamına giren herhangi bir suç veya FETÖ/PDY yöneticiliği ya da üyeliliğiyle suçuyla ilgili herhangi bir soruşturma ya da kovuşturma olup olmadığının sorulmasını karar verdi. Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi hem tebligatı yapacak hem de emniyete sanıkların FETÖ/PDY bağlantısı olup olmadığını soracak. 


 

Anahtar Kelimeler:
FETÖIstinafBAMVeri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.