Borcu Büyükşehir ödesin

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, 31 Mart’ta yerel seçiminde AK Parti’den CHP’ye geçen Beşikdüzü’ne yapılan teleferiğin Beşikdüzü Belediyesini borç batağına sürüklediğini söyledi. Zorlu, “114  milyon liralık borcu Büyükşehir kapatsın.” dedi.  Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu, 31 Mart yerel seçiminde AK Parti’den CHP’ye geçen Beşikdüzü’ne yapılan teleferiğin Beşikdüzü Belediyesini borç batağına sürüklediğini ileri sürdü. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’a CHP’li büyükşehir belediyelerini ziyaret ederek 114 milyon liralık borcun kapanmasını kaynak sağlaması önerisinde bulundu.

CHP’DEN BORÇ ELEŞTİRİSİ

Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu, AK Partili belediyelerin borçlarının devlet eliyle ertelendiğini ancak CHP’li belediyelerin bundan yaralanamadığını ileri sürdü. Bu belediyelerin birinin de CHP’li Beşikdüzü Belediyesi olduğunu ifade eden Zorlu, AK Parti’den CHP’ye geçen belediyenin yaptığı teleferik projesinin borçlanmada etkisinin olduğunu savundu. Eleştirilerini devam ettiren CHP’li Zorlu, “Ne yazıkki bütün AKP belediyeleri borç batağında... Bir çoğu borçları ötelenerek ya da cami arsalarını devlete satarak kapatmaktadırlar. Bu imtiyazdan CHP belediyeleri yararlanamıyor. Orhan Bıçakçıoğlu da Beşikdüzü’nü borç içinde bırakarak gitmiştir ve görünürde de faydalı hiçbir eseri yoktur. Yılda 5 bin turistin gitmediği ilçeye teleferik yapmak gibi büyük hatalar yapmıştır. Şimdi bu borcun devlet desteği olmadan kapanması imkânsız görünmekte… Fakat bekleyerek de bir yere varılamaz. Sayın Ramis Uzun, oturmadan CHP’li büyükşehir belediyelerini ziyaret etmelidir ve yardım istemelidir.Kaynak yaratacak yatırımlar düşünmeli, destek almalıdır.” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.