DİZİ VE FİLMLER SUÇA TEŞVİK EDİYOR

Film ve dizilerin birçok cinayet için fikri altyapı oluşturduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde artan başta kadınlara yönelik olmak üzere şiddet olaylarına değindi. Soylu, “Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, bir fikri altyapı oluşturduğunu, kim inkâr edebilir?” ifadesini kullandı.

SUÇLU PROFİLİ DEĞİŞİYOR

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye’de suçlu profilinin değiştiğini belirterek, "Yeni iletişim, yaygın medya unsurlarıyla insanlardaki bir şeyleri kazanma hırsının artması veya topluma verilen yanlış mesajlar, gelişi güzel yapılan yayınlar, suçlu profilini değiştiriyor. Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde, dizilerde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, onlardan akıl aldığını, bir fikri altyapı oluşturduğunu, kim inkar edebilir? Bunun üstüne bir de teknolojik yeniliklerin açtığı kaza ve suç alanları ekleniyor.” diye konuştu.

ASILSIZ İHBARLARA PARA CEZASI

Soylu 112 çağrı merkezlerine gelen asılsız ihbarlar ile ilgili yaptığı açıklamada ise  "Asılsız ihbarlara karşı ceza uygulamasına da başladık. Valiliklerimiz tarafından 250 lira ceza kesilmektedir ancak mesele ceza tahsil etmek değil hayat kurtarmaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.