DÖNÜŞÜM LAFTA KALDI

Trabzon'da uzun süredir devam eden Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirten Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, “Proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldü. Proje düşürüldüğü ile kaldı.” dedi.

“10 YIL OLDU. YAPILAN AÇIKLAMALARA KARNIMIZ TOK”

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldüğünü hatırlatan Başkan Düzenli, buna rağmen projede hiçbir ilerleme kaydedilemediğini söyledi. Başkan Düzenli, “Şu an ‘şu yapılacak, bu yapılacak’ deniyor. Ne söylense boş… Ortaya bir iş koyulmadan ne konuşulursa konuşulsun bir anlam ifade etmiyor. 10 yıl oldu. İş yapılmadan yapılan açıklamalara artık karnımız tok. Çömlekçi halkı artık bıktı, usandı. 138 hektarı 9.07 hektara düşürdüler, yaptıkları bir şey de yok.” diyerek, tepki gösterdi.

“VATANDAŞ BU ŞEKİLDE ANLAŞMAYA YANAŞMAZ”

Başkan Düzenli, “Benim bildiğim hak sahipleri ile yüzde 45’e varan bir anlaşma sağlandı. Ama belediye yüzde 50’nin üzerinde bir anlaşma sağlandığını söyledi. Düşük meblağlar karşılığında hak sahipleri ile anlaşılmaya çalışılıyor. Vatandaş bu şekilde anlaşmaya yanaşmaz. İnsanlar ne alabiliyor, ne satabiliyor. 9 ay sabrettik. Seçimden sonra 9 ay daha bekledik. Yılbaşı geçti. Ocak ayı bitmek üzere, böyle bir şey olamaz.” dedi.

“ŞAHIS DEĞİL ALAN BAZI ÖNEMLİ”

Şu an Çömlekçi’de herhangi bir çalışma olmadığını belirten Başkan Düzenli, “Trabzon meclisinde bir karar alındı ve proje 138 hektardan 9.07 hektara düşürüldü. Proje düşürüldüğü ile kaldı. Hiçbir gelişme, hiçbir çalışma yok. Ne alım, ne satım hiçbir ilerleme yok. Yüzde 50 oranında anlaşma sağlandığı kanaatinde değilim. Şahıs bazında değil alan bazında olması lazım. Küçük küçük şahıs bazında alıyorlar bunu da yüzdeye sokuyorlar. Toplam alan bazında ne kadar alındı?” diye sordu.

Anahtar Kelimeler:
çömlekçiKorumaHektar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.