Huzur hakkına %300 zam yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisini TRABELA.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı yapıp maaşına yüzde 300 zam yaparak 8 bin liraya çıkarması TBMM gündemine taşındı. CHP’li Özgür Özer Zorluoğlu’nu anlattı.

CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun kendisini Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki kuruluşu olan TRABEL A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığına atayıp buradan da en üst limitten maaş almasını Türkiye gündemine taşıdı.  Özel'in açıklamasına yanıt veren Zorluoğlu yaptığı açıklamada, 'şirketten maaş almıyorum' diyemedi!  Zorluoğlu açıklamasında, belediye başkanlarının belediye şirketlerinde görev almasının rutin bir uygulama olduğunu iddia ederken, Trabzon'da ilk kez bir belediye başkanının kendini TRABEL'in yönetim kurulu başkanlığına atayarak huzur hakkı adı altında maaş aldığı ortaya çıktı.  Zorluoğlu'nun CHP'li Özel'e cevabında;  kendini TRABEL yönetim kurulu başkanlığına atamış olmasına rağmen, 'yönetim kurulu üyesiyim' demesi dikkat çekti.

BAŞKAN NE DEMİŞTİ, NE YAPTI

Başkan Zorluoğlu'nun il dışından getirip Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirdiği Mehmet Yanık, daire başkanı olarak görevlendirdiği Mesut Aydoğan, danışman olarak görevlendirdiği Samet Ali Yıldız ile yine genel sekreter yardımcıları Süleyman Gün ve Mustafa Kurtuluş'u belediye şirketlerinde görevlendirerek huzur haklarını Bin 600 liradan 4 bin liraya çıkardı. dolgun huzur hakkı almalarını temin ettiği gözlendi.  Zorluoğlu'nun göreve başladığında, "Belediyeden maaş alanlar şirketlerden huzur hakkı almayacak açıklamasına rağmen huzur haklarını en üst sınırdan almaları kamuoyunda tartışılmaya başlandı.  31 Mart öncesinde Büyüksehir Belediyesi şirketlerinde en fazla bin 600 TL huzur hakkı ödenebiliyordu. 31 Mart'tan sonra yapılan değişiklik ile belediye şirketlerindeki yönetim kurulu başkanları 8'er bin TL, yönetim kurulu üyeleri ise 4'er bin TL huzur hakkı alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.