Mumcu basınla buluştu: "Yeniden doğuş yaşayacağız''

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, basın mensupları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. AK Parti Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Mumcu, helikopter kazasında şehit olan 11 askerimizin ismini tek tek okuyarak, rahmet diledi.7. Olağan İl Kongresinde görevi devraldığını belirten Başkan Mumcu, "Geçtiğimiz pazartesi günü İl Yürütme Kurulumuzu belirleyerek görev dağılımımızı yaptık. Artık planlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürmeye başladık.  Yeni il yönetim kurulumuzun, il yürütme kurulumuzun şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı çalışmalar yapmasını yüce Allah'tan diliyorum. Bizlerin nihai amacı milletimize hizmet etmektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiriyle “Bizler Milletimize efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de 2020 yılı ne yazık ki milletimiz için çok zor geçti” dedi. 

YATIRIMLAR HERKESİN MALUMUDUR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, ''Sağlık alanında yapmış olduğumuz altyapı yatırımlarının hastane yatırımları, kovid tedavi süreçlerinde yapılan iyileştirmeler ve gelişmeler herkesin malumudur. Yalnızca sağlık alanında değil birçok alanda ülkemiz önemli başarılara imza atmıştır. Böylesine zorlu süreçlerin üstesinden kolayca geliyor olmamızın asıl sebebi budur. Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlülüğü geleceği düşünerek yapmış olduğu tüm yatırımlar bugün karşılaşmış olduğumuz tüm zorlukları kolaylıkla aşmamızın ana kaynağıdır” dedi, Mumcu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz de görevi aldığımız günden itibaren AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak  bütün teşkilat mensuplarımızla birlikte kuruluşumuzdan itibaren bugüne kadar üst üste koyulan bütün emeklerin neticesinde alınan başarılarla geleceğe daha emin ve daha güçlü bir şekilde büyüyerek gidiyoruz. Önceki dönemlerde yapılan tüm çalışmalar ve alınan tüm başarılar bizim için temel oluşturmaktadır. Bizler yeni bir şey keşfetmeden bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların üzerine başarı inşa etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha kuruluşumuzdan bugüne kadar partimizin gelişmesinde emeği olan bütün teşkilat mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Her biri bizler için önemli bir değer önemli bir yapı taşıdır. Bugün üzerimize almış olduğumuz sorumluluğun farkındayız. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizi geleceğe daha güçlü taşımak için çok daha fazla çalışacağız, çok daha fazla emek sarf edeceğiz, çok daha fazla mücadele edeceğiz. Bu hassasiyetlerle çıktığımız bu yolda, bütün teşkilatlarımızı ziyaret ederek çalışma prensiplerimizi İlçe başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza aktardık. Onların talep ve beklentilerini dinledik" diye konuştu..

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Gençlik kolları, kadın kolları, mahalle teşkilatları ve ilçe teşkilatları ile 2023 hedeflerine ulaşmak için var güçleriyle mücadele edeceklerini belriten Mumcu, hep birlikte uyum içerisinde çalışarak 2023 seçimlerinden büyük bir zaferle çıkacaklarını söyledi.Mumcu, "Yeni yönetim anlayışımızla milletimizin gönlüne dokunmaya devam edeceğiz" dedi.

ADETA YENİDEN DOĞUŞ YAŞAYACAĞIZ

Başkan Mumcu, "Partimizin kuruluş ilkelerini önceliyerek siyasette ve belediyecilikte 94 ruhunun samimiyeti ile birlikte adeta yeniden doğuş yaşayacağız. Tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmalarımıza başladık ve bu şekilde sürdüreceğiz.  Mevlana'nın öğütleri gibi:

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi,

Şefkat ve merhamette güneş gibi olacağız.

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi,

Hiddet ve asabiyette ölü gibi olacağız.

Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi,

Hoşgörülükte deniz gibi olacağız. 

Ve olduğumuz gibi görüneceğiz. 

Yeni yönetim anlayışımız sahada siyaset yaparken bu şekilde olacaktır. Bunların yanı sıra şehrimize yapılan yatırımların takipçisi ve bekçisi olmaya devam edeceğiz. Kıymetli hemşehrilerimizin sorunlarını çözmek adına üzerimize düşen tüm vazifeleri yerine getirmek için gayret sarf edeceğiz”
Mumcu, “Bu teşkilatla bir çok seçimden çok başarılı çıktık. Geçirdiğimiz tüm seçimlerden galibiyetle çıktık. Görev bize tensip edildi. Tabi biz yeni bir anlayış getirmek istiyoruz. Halkımızda da yapılan değişimleri kanıksama hadisesi var. AK Parti 19 yılda ülkemize çok şey kazandırdı. Ülkemiz çağ atlama noktasına geldi. Alt liglerden, üst liglere çıkma, dünyada sözü dinlenir ülke haline geldi. Son dönemlerde yaşanan pandemiyle birlikte aslında dünya ülkelerinin girdiği daralma var. Milletimizde bir kanıksama söz konusu. Bizim yeni dönemde ki vizyonumuz, halkımıza giderek milletimizle kucaklaşarak, yeni reformlarla birlikte yeniden şahlanış” dedi. 

GENEL BAŞKAN KURTULMUŞ MU OLACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerine bir dönem HAS Parti Genel Başkanlığı yapan Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a bırakacağı iddialarına da yanıt veren Mumcu, kendi yönetiminde yer alan HAS Partili isimlerle ilgili olarak, “Bayram bey zaten AK Parti’de 6 yıldır SKM Başkanlığı yapmış. Partinin içerisinde. HAS Parti diye bir parti şu anda yok. Bu sürekli dile getirilen bir şey HAS Parti diye bir parti kalmadı. Dolayasıyla neden böyle bir algı var onu anlamış değilim. AK Parti merkez partidir. Partimize katılan, Demokrat Parti’den ve diğer partiden bir sürü katılanlar var.  Bu sayın Genel Başkanımızın takdiriyle olacak bir şey dir. Bizim böyle bir konuda kanaat veya çalışmamız yok. Arkadaşlarımızın hepsi AK Parti’de siyaset yapan arkadaşlarımız” dedi. Oy hedefi olup olmadığı ile ilgili olarak Mumcu, “Oy hedefimizi belirlemedik. Üye hedefimiz var. Yurt genelinde her yıl 1 milyon üye. Bizim de lokal manada, ilçelere hedef koyacağız. Teşkilat toplantımız da da öyle bir hedef verdik. Her gün, her yöneticimiz 1 üye yapsa, AK Parti üyemiz 134 bin Trabzon’da. Bu üyeleri güncelleneceğiz. İrtibat kuracağız. Onları sürekli arayıp, teşkilat mensuplarımıza böyle bir görev vermeyi düşünüyoruz. Böyle bir üye çalışmamız var” diye konuştu. 

TRABZON’DAKİ VAKA ARTIŞININ NEDENİ AK PARTİ KONGRELERİ Mİ?
Trabzon’da vaka sayısının kongreden dolayı mı yükseldiği şeklinde ki soruya, “Trabzon’da ki vaka artışının temelinde şu yatıyor: Temaslılar maalesef kendisini gizliyor. Hem iş yeri olarak, hem de vatandaş olarak. Halk Sağlığımızın bize söylediği vaka artışının nedenlerinden en büyüğü bu. Kongrelerimizi biz, temizlik, maske, mesafeye uygun şekilde gerçekleştirdik. Ama tabi büyük organizasyonlarda bazen kontrol edilemeyen durumlar olabiliyor. Kongreleri, sanki Trabzon’da ki vaka sayısının artışı gibi göstermek haksızlık olacak diye düşünüyorum” dedi.

TRABZON’DA EN BÜYÜK SORUN NEDİR
Trabzon’da kendisine göre en büyük sorunun ne olduğu şeklindeki soruya da Mumcu, “Şu an göze batan en büyük sorun, ulaşım ve trafik problemi gibi gözüküyor. Bununla ilgili, Trabzon maalesef coğrafi olarak, biraz dar kalmış bir şehir. Bu da coğrafyanın getirdiği sıkıntı. Yol ağı en fazla olan şehirlerden bir tanesi. Bir de dağınık yerleşim problemimiz var. Trabzon’da en büyük sorun trafik sorunu görünüyor. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Bu konuyla ilgili çalışmalar var. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Karayolları çalışıyor. Yonca Kavşak Yapılacak, Kanuni. Bulvarımız yapılıyor. İnşallah bunlar soruna rahatlama getirecek. Ama bence de en büyük rahatlamayı getirecek Güney Çevre Yolu. Onunla ilgili 1. Etap çalışmaları hız kazanmış durumunda. Akçaabat’tan, Akyazı’da kadar.. Bu projeyi hayata geçirirsek ki bence ilk yapılması gereken proje buydu. Ama tabi bizde alt yapı sorunumuz var. Belediye Başkanımız, şehri şantiyeye çevirmiş durumda. Gerçekten biraz sıkıntı yaşayacağız ama bu dokunulması gereken olaydı. Vatandaşlarımızdan memnuniniyet geri dönüşleri alıyoruz. Gerçekten çıkan borulara baktığımızda ne kadar sağlıksız olduğunu görüyoruz. Alt yapı sorunumuz inşallah hallolacak. 
Yapılmakta olan projeler devam ediyor. Gülcemal Projesinde dolgu bitti. Nisan ayında belediye başkanımız kokunun tamamen yok olacağını söylemişti. Şu anda o sorun da çözülmeye yaklaştı. Bu manada çalışmalar devam edecek. Trabzon alt yapı olarak ve yatırım olarak bakanlarımız ve milletvekillerimiz sayesinde en fazla kaynağı alan illerimizden bir tanesi” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.