SİYASET KAZANI KAYNIYOR

CHP’Lİ HAMZAÇEBİ İSTANBUL SEÇİMİ İÇİN NE DEDİ?

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Trabzonlu Ekrem İmamoğlu üzerinden bulunduğu “Yunan” imasına farklı bir bakış açısıyla bakarak, “Trabzonluları tamamını hedef almayalım diyerek bireysel olarak kişiler hedef alına bilir demeyi kabul etmiyoruz” dedi. Yerel seçimle ilgili görüşlerini belirten Hamzaçebi, şunları söyledi: “Yerel seçime gidiyoruz ve İBB başkanı seçeceğiz ve Sultanbeyli, Ankara, Erzurum belediye başkanı seçmenin beka meselesi değildir başka bir şeyle alakalı olabilir mesele vatansa da hepimiz dimdik dururuz. Bizde köken siyasetine ve kutuplaşmalara karşıyız ve müşterek değerlerimiz öne çıkarmak zorundayız.”

***

TRABZON BASINI, İL BAŞKANI UZUN’A NEDEN ULAŞAMIYOR?

Trabzon basını CHP İl Başkanı Güzide Uzun’a ulaşamamaktan şikâyetçi. Basının özelikle yerel basının şehrin nabzını yakından tutup, olup bitenleri birinci ağızdan vatandaşa duyurmak gibi önemli bir misyonu var. Özellikle YSK’nın İBB seçimlerini iptali istemesinin ardından CHP ve AK Parti sahada oldukça çekişmeli bir sürece sahne olacak. Bu süreç içerisinde Trabzon’da gerek muhalefet olsun gerek iktidar olsun İstanbul’da yoğun olarak istişarelerde bulunacak. Bizlerde Trabzon basını olarak yaşanan gelişmeleri birinci ağızdan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’den alacağız. Trabzon basını olarak herkes Başkan Revi’ye rahat bir şekilde ulaşabildiğini söylerken pek çok basın mensubu İl Başkanı Uzun’a ulaşamamaktan ya da Uzun’un kendisine dönüş yapmamasından şikâyetçi. Bu durum akıllara acaba Başkan Uzun Trabzon basınına küstü de basının mı haberi yok sorularını akla getiriyor. Biz Trabzon basını olarak buradan soruyoruz. Hadi Trabzon gündemine dair soruları bir kenara bırakalım, CHP ile ilgili yaşanan gelişmeleri kime soracağız?

***

BAŞKAN TARIM, CHP’Yİ NEDEN HEDEF ALDI?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, CHP’yi S-400 alımları üzerinden hedef aldı. Ülke meselelerine büyük bir öngörüyle yaklaştıklarını dile getiren Tarım, “CHP S-400 alımının ertelenmesini neden istiyor, gerçekten çok merak ediyorum. ‘Ülkede beka sorunu yoktur’ diyenler kesinlikle haklıdırlar, çünkü ülke için beka sorunu bizzat kendileridir. MHP ne yapıyor?’ diyenlere tekrar söylüyorum ki, Türkiye gerçeklerinde ve siyasetinde MHP sizden en az 5 yıl önden gidiyor. Ülkemiz için doğru yapılan hiçbir şeye şaşı bakmadan, gaflet delâlet ve ihanet içinde olmadan misyonumuzun gereğini yerine getireceğiz. Biz kimseye benzemeyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz ve liderimizle gurur duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

***

BAŞKAN BIYIK NEREYİ ÖRNEK GÖSTERDİ?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İskoçya’daki enerji türbinlerini örnek gösterip, Türkiye’de her yıl Ramazan ayında orucu bozan şeylerin tartışılmasına ve gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Başkan Bıyık, “İskoçya 2020'de tamamlanması planlanan denizin altında gel-git etkisiyle çalışan enerji türbinlerinin projesinin temelini attı. 170 bin eve enerji sağlanması planlanıyor. Biz ise yıllardır ‘Dişlerimi fırçalasam oruç  bozulur mu’ sorusuna cevap arıyoruz. Abdest alırken tuttuğumuz orucun bozulmaması için boğazımıza kaçabilecek bir zerrecik suya gösterdiğimiz hassasiyeti görevimizi yaparken de kul hakkı yememek için gösterebilseydik yaşadığımız yolsuzlukların ve haksızlıkların çoğunu yaşamazdık.” eleştirilerinde bulundu.

***

SAADET PARTİLİ ÜMİT ÇEBİ HANGİ KİTABI OKUYARAK AK PARTİYİ DAHA İYİ ANLADIĞINI SAVUNDU

Saadet Partisinden 2 dönem Araklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ümit Çebi, partisinin ileri gelenlerinden Yusuf Yiğitalp’ın yazdığı “Dünyanın sonu” isimli kitabı okuduğunu ve kitapla birlikte AK Partiyi daha iyi anladığını savundu. Çebi, “Kitabı okuyunca AKP’nin yaptıklarını daha da iyi anlamış oldum. Çünkü kitabın konusu İslam tarihindeki, makam hırsından dolayı tefrika ve fitnenin Müslümanlara ne kadar büyük felaketler yaşattığını ve yüz binlerce Müslümanın nasıl birbirlerini öldürdüklerini anlatmakta. Yani tarihten ibret almadığımızdan tarih tekerrür etmektedir ve yine Müslümanlar makam yüzünden ağır bedeller ödemektedir. Allah cc. Müslümanlara feraset versin ve makam hırsından kurtarsın.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.