TRABZON'DA BAĞIMSIZ DEPREM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da 18 ilçe belediye başkan adayını açıklamasının ardından bazı aday adayları bağımsız aday olacaklarını açıkladı. Dernekpazarı’nda ilçe başkanı Zeki Avni Usta, bağımsız adayı olacağını açıklamıştı. Türkiye rekorunu kıran ve AK Parti’den üç dönemden beri belediye başkanlığı görevini yürüten ancak tekrar aday gösterilmeyen Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’da bağımsız aday olacağını söyledi. Çarşıbaşı’nda ise aday adayı Kamuran Çalış, bağımsız aday olmak için kolları sıvadı.. MHP’den Arsin Belediye Başkan Adayı gösterilen Ramis Sunguroğlu ise bir başka partiden aday olabileceğini görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

VATANDAŞTAN YOĞUN BASKI VAR

AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nunoğlu bağımsız adaylık başvurusunda bulunacağını açıkladı. Nuhoğlu, “Vatandaşlarımızın bize bağımsız aday olmamız yönünde yoğun bir baskısı var. Birçok vatandaş kapımıza dayandı aday olmamız için. Hayratlılar benim yeniden belediye başkan adayı olmamı istediler. Tabandan gelen bu yoğun talebe karşı duramazdım evet, adayım. Yarın bağımsız adaylığını açıklayacak ve sokağa ineceğim” dedi.

BİR PARTİ İLE GÖRÜŞÜYORUM

Ramis Sunguroğlu ise Arsin Belediye Başkan Adaylığından vazgeçmediğini belirterek “Şuanda biz de Arsin ile bir ittifak yapacağız. Aday olacağız. Arkadaşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir partiden aday olacağım ama parti ismini şuanda açıklayamam. Yerel seçimlerde varız, Arsin’de yarışın içerisinde olacağız. Arsinli hemşehrilerimizin desteği ile aday olacağız. İstişarelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ÇARŞIBAŞI DA TEPKiLi

AK Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Kamuran Çalış da vatandaşların kendisine bağımsız aday olması için baskı yaptığını dile getirerek “Adaylar açıklandıktan sonra sağ olsun birçok vatandaşımız bana desteğini sürdürüyor, telefonum hiç susmadı. Birçok kişi tepkili. Çarşıbaşı’nda şuan AK Parti seçmenin birçoğu oy verecek aday arıyor. Bugün durum bu ama yarın ne olur onu bilemem” diye konuştu.

CORA İLE GÖRÜŞECEĞİM

Çalış, “Ben görüşmelerimi sürdürüyorum. Vatandaşlardan bağımsız aday olmam yönünde çok olumlu tepkiler var. Farklı partiden teklif var ama farklı partiden aday olmayı düşünmüyorum. Partime çok az zarar verecek bir hamleyle bu süreci atlatacağım. Vatandaşlar beni itiyor. Parti büyüklerimle, milletvekilimiz Salih Cora ile ailemle, vatandaşlarımızla görüşeceğim. Birkaç gün içerisinde net bir karar vereceğim” şeklinde konuştu.Hüseyin Terzi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.