Antalya'daki teleferik kazasında kurtarma operasyonu sona erdi!

174 kişinin tamamı tahliye edildi

Antalya'da Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Dün akşam saatlerinden bu yana devam ve yaklaşık 23 saat süren tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı. Kabinlerde mahsur kalan 174 kişinin tamamı tahliye edildi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan teleferikte, direklerden birinin dün saat 17.28'de devrilerek bir kabine çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığı kazada, 24 kabindeki 174 kişi havada mahsur kaldı.AFAD başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerince dün başlayan kurtarma çalışmaları, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti.7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personelin 22,5 saat boyunca süren yoğun çalışmaları sonucunda kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.AFAD ekipleri tüm kabinleri tek tek dron ile kontrol ettikten sonra kurtarma çalışmalarını sonlandıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.