FETÖ Tanığı Vali  Müdürü Suçladı

ATAMALARI VALİ YAPTIRDI

Trabzon eski Valisi Abdil Celil Öz, tanık olarak dinlendiği bir davada FETÖ/PDY üyesi polislerin görevlendirilmesini kendisinden dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın istediğini söyledi. FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Trabzon eski Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ifade verdiği duruşmada, emniyet içerisindeki şube müdürü atamalarını dönemin Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün talimatı ile yaptığını ileri sürerek, valinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

VALİ KILIÇLARI’I GÖSTERDİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olarak dinlenen dönemin Trabzon Valisi Öz, “Mustafa Bulut için beni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar aradı. KOM şube müdürlüğüne getirilmesini istedi. Ben de bunu emniyet müdürüne ilettim. Bana farklı isimler verdi. Ankara’nın talimatı olduğunu ve prensip kararı olduğunu söyledim. Atamayı yapmasını istedim. Atamayı yaptık. Daha sonra yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle başka bir göreve verildi. O dönemde maalesef emniyette FETÖ yapılanması çok güçlüydü. Biz bu durumda olan personeli pasif görevlere almak zorundaydık” dedi. Öz, Bulut’u daha sonra Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü olarak görevlendirildiği söyledi.

MÜDÜRÜYLE KAVGA ETMİŞTİ

Meslekten ihraç edildiği belirlenen Bulut’un 2014 yılında usulsüz dinleme yaptığı için kendisine hesap soran emniyet müdür yardımcısı Kemal Arısoy ile kavga etmişti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine baskın yapan Arısoy, şube müdürü Bulut’tan, ellerindeki dosyaları, telefon dinlemelerini ve teknik takipleri istedi. Şube Müdürü Mustafa Bulut, Arısoy’un isteğini yetkisi olmadığı gerekçesiyle geri çevirdi. Hakaretlerin yaşandığı iddia edilen tartışma sorasın da boğaz boğaza gelen iki müdürü memurlar ayırdı. Yaşanan kavganın ardından Bulut, dönemin Emniyet Müdürü Murat Köksal tarafından görevden alınarak Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü olarak ataması yapılmıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.