Trabzon'da boşanma delil çıplak fotoğraf suç kabul edildi

Eşinin yaşadığı yasak aşkın fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunan genç kadının, aynı fotoğrafları kayınvalidesine göstermek üzere kayınbiraderine gönderince özel hayatın gizliliği ihlalden hapsi stendi.

FOTOĞRAFLARI KOPYALADI

Trabzon’da internet üzerinden 2018 yılında tanışan U.G. ve M.G. adlı çift 2020 yılında dünya evine girdi. Eşinin güneydoğu da görev yapması nedeniyle ayrı evlerde yaşayan ve pandemi nedeniyle düğün yapamayan çift arasında bir süre sonra şiddetli geçimsizlik başladı. Kıskançlıkların baş göstermesi üzerine genç kadın eşinin cep telefonunda kadınlar birlikte çıplak fotoğraf ve videolarını gördü. Bunu üzerine M.G. adlı kadın eşinden 150 bin TL maddi ve 150 bin TL manevi, tazminat talep etti. Aile mahkemesine başvuran M.G., bin 500 TL nafaka talep etti.

SUÇ DUYURUSU YAPTILAR

Fotoğrafların aile mahkemesine delil olarak sunulmasının ardından harekete geçen U.G.’nin avukatları Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Müvekkilin rızası olmadan uyutularak fotoğrafların şüpheli tarafından alındığını ileri süren avukatlar M.G.’nin, fotoğrafları A.G. adlı kişiye de attığını ileri sürerek cezalandırılmasını talep etti. Başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan M.G. eşini uyutmadığı fotoğrafları da kayınvalidesine göstermek üzere kayınbiraderine gönderdiği itiraf etti. Eşinin telefonunun şifresini bildiği, fotoğrafları görünce eşinin kendisi dövmek istediğini belirten M.G. araya giren kız kardeşin fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığı söyledi.

SAVCI 3 YIL HAPİS TALEP ETTİ

Mahkemeye sunulan fotoğrafların suç oluşturmayacağına fakat tanık olan A.G.’ye de gönderilmesi nedeniyle eylemin suç oluştuğunu belirten savcı, M.G.’nin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.  Savcı hazırladığı iddianamede M.G.’nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini talep ederek dosyayı asliye ceza mahkemesine gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.