Trabzon'da parayı zimmetine geçirdi, kayıplara karıştı

Zimmetine para geçiren, yakınlarına kredi çektiren bankacı sırra kadem bastı 

Trabzon’da zimmetine para geçiren bankacı kayıplara karıştı. Polis şimdi her yerde o bankacıyı arıyor. 

BANKA ZİMMETİ TESPİT ETTİ

Trabzon’un Maçka İlçesinde bir devlet bankasında operasyon yetkilisi olarak görev yapan Yücel Ö.'nün Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün kamulaştırma ödemelerine ilişkin hesaplardan doğrudan ya da mahkeme kararında belirtilen sürüden erken bir tarihte hak sahiplerinin hesaplarına aktarmak suretiyle parayı zimmetine geçirdiği iddia edildi. Banka, Yücel Ö’nün 12 Nisan 2018’de 43 bin 211 TL, 4 Nisan 2019’da 78 bin 811 TL, 21 Şubat 2019’da 78 bin 788 TL, 11 Eylül 2019’da 12 bin 274 TL, 30 Temmuz 2020’de 237 bin 45 TL, 27 Kasım 2020’de 17 bin 398 TL ve 7 Aralık 2020’de 40 bin 822 TL parayı zimmetine geçirdiği belirlendi. 

BANKA TEFTİŞ KURULU HAREKETE GEÇTİ 

Bankanın teftiş kurulu Yücel Ö. hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı. Zimmetine  para geçirdiği tespit edilen Yücel Ö.’nün ifadesi alındı. Şans oyunlarına kapıldığı için bu yolu seçtiğini belirten Yücel Ö. , “İşlemlerin tamamını Karayoları hesabından yaptım. Artan harcamalarımı ödemekte güçlük çektiğim için kredi çektim. Kredi kullanan aile üyelerinden borç aldım “ dedi. Kredileri döviz kurlarında kullandığı fakat istediği rakama ulaşamadığını belirten Yücel Ö., paranın bir kısmını ise şans oyunlarında kullandığı söyledi.  

ZİMMETE NE KADAR PARA GEÇİRDİ?

Banka, zimmet ve EFT işlemleri neticesinde toplam 828 bin 11 TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilen Yücel Ö. hakkında Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bankanın suç duyurusu üzerine Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı hareke geçti. Zimmet suçundan başlatılan soruşturmayı derinleştiren savcı, Yücel Ö.’nün bu süre zarfında aile üyelerine 393 bin TL kredi çektirerek borç aldığını ve bankalardan 290 bin TL kredi çektiğini tespit etti. Savcılığın başlattığı soruşturma sırasında sırra kadem basan bankacı Yücel Ö. hakkında sulh ceza hakimliğinden yakalama kararı çıkarıldı. Banka ise müşterilerin zararını giderdi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.