Trabzonspor'un 2024 Yılı Zor Geçecek

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda şampiyonluğun ardından Süper Kupayı müzesine götüren Trabzonpsor, 2023 yılında taraftarını üzdü. Trabzonspor'da önce başkan ardından teknik adam değişti. Saha sonuçları kötü olunca, taraftarda takımı yalnız bıraktı. 

Trabzonspor'da 3 Mart'ta kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu görevinde istifa etti. Ardından teknik direktör Abdullah Avcı, 7 Mart'ta görevini bıraktı. Önce Orhan Ak sonrasında İhsan Derelioğlu takımın başında sahaya çıktı. Beklenen sonuçlar alınamayınca, 26 Mart'ta tek aday olarak girdiği seçimden başkan olarak çıkan Ertuğrul Doğan, 18 Nisan'da Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica'yı 2,5 yıllığına takımın başına getirdi. Hırvat teknik adam göreve geldikte sonra ard arda transferler gerçekleştirdi. Saha sonuçlarında yaşanan hüsranın ardından Nenad Bjelica 177 gün sonra Trabzonspor'a veda etti.

Bjelica'nın ardından 12 Ekim'de Abdullah Avcı ikinci kez göreve getirildi. 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 18 puan toplayan Avcı, gözünü ara transfere dikti. Şimdi akıllara transfer edilen futbolcularda bekleneni alamayan Avcı'nın, ekonomik sıkıntı yaşayan Trabzonspor'a kaç transfer yaptıracağı geliyor. Elindeki birçok yabancı futbolcuyu ara transferde göndermeye çalışacak olan Trabzonspor'da akla gelen isimler Bardi, Kourbelis, Teklic, Baniya, Fountas, Benkovic oldu. Bir de Umut Bozok var tabi.

11 Ocak 2024'te başlayıp 9 Şubat 2024'te sona erecek ara transfer öncesinde Abdullah Avcı, stoper, orta saha ve kanat oyuncusu istediği bordo mavili kulübün içerisinde kulaktan kulağa dolaşıyor. Ayrılmak isteyen Anastasios Bakasetas için Beşiktaş harekete geçti. Bu hamleyi gören Trabzonspor, Bakasetas'a karşılık Beşiktaş'tan Rossi'yi istedi. Transfer edilen oyuncuyu rahat elden çıkarmanın hedeflendiği bu dönemde, bordo mavili takımın kadrosu risk alınacak düzeyde olmadığı tüm kesimler tarafından biliniyor. 4 milyar 45 milyon 369 milyon TL olan borcun yanı sıra sezon sonunda kiralık futbolcular Onuachu, Mendy ve Pepe'nin maliyeti bordo mavili yönetimi düşündürüyor. Her ay yaklaşık 7 milyon euro ödeme yapan yönetim, Anthony Nwakaeme'nin transferinde ise gözlerini Nevzat Kaya çevirdi. Yüksek maaliyeti olan Nwakaeme'nin transferinde Nevzat Kaya'nın verdiği sözü (ben alırım) yerine getirmesini bekliyor.

İstanbul Kartal'daki araziyi satın alamayan Trabzonspor'un hedefinde Trabzon'un Çukurçayır mahallesinde kurmayı planladığı benzin istasyonu bulunuyor. Kartal arazisindeki Emlak Konut veya TOKİ ile yapılacak projelerin hayata geçirilmemesinin yanı sıra  Akyazı stadyumunun 30 yıllığına Trabzonspor'un verilmemesi akıllara birçok soruyu beraberinde getiriyor. Trabzonspor'u ekonomik olarak rahatlatacak olan proje ile borcun ödenebilir bir noktaya taşınması planlanıyor. 

Akyazı'daki dükkanları kiralama beklentisi ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir yıllığına kiralayın teklifi üzerine suya düştü. Dükkanların çürümeye terk edildiği Akyazı'dan gelecek olan gelirde bakanlığın bu hamlesi ile engellenmiş oldu. Tadilat için 22 milyon TL'ye ihtiyaç duyulan Akyazı'ya çivi çakamayan yönetim kurulu üyeleri, kapalı kapılar ardından kurtuluş reçetesinin engellendiğini ifade ediyor. Yaşanan ve yaşanmaya devam eden mali krize şu ana kadar 35 milyon euro veren Ertuğrul Doğan sorunu şimdilik ötelemeyi başardı. Bakalım 2024 yılı nasıl geçecek. Birileri Trabzonspor'u zora sokmaya devam edecek mi? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.