ÜVEY KARDEŞİNE VE EŞİNE 9 KURŞUN SIKMIŞ

Trabzon'da üvey kardeşini ve yengesini öldüren Şükrü Y.'nin hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı haksiz tahrik altında cinayet işlediği iddia ettiği şüpheli Şükrü Y.'nin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine iki kez 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.  

'SEN NE YAPIYORSUN VURDUN ADAMLARI'

Trabzon'un Yomra İlçesi Kayabaşı Mahallesi Soğuksu Küme Evlerinde 13 Eylül günü meydana gelen olayda üvey kardeşi Osman İğci ile aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Şükrü Y., (79) ruhsatsız silahı ile hem üvey kardeşi Osman İğci (55) hem de kardeşinin eşi Havva İğci'yi (52) öldürdü. Kardeşini ve yengesini öldürün Şükrü Y. cinayeti anlattı.Gözlerinindeki bozukluk nedeniyle kimi vurduğunu bilmediğini belirten Şükrü Y., “Sabah 09.00-10.00 surlarında eşim Fatma ile evde oturuyorduk.  Evimin üzerine ve duvarına taş parçalarının düştüğünü hissettim. Bu sırada dışardan bağırma sesleri geliyordu. Silahım belimde evden çıktım. Yaklaşık 50 metre mesafe yaşlılıktan kaynaklı kim olduğunu anlamadığım kişiler evime taş atıyordu. Sinirlerim bozuldu. Belimden silahı çıkarıp ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Taşların bize zarar vermemesi için korkutmak istedim. Bu sırada eşim koşarak yanıma geldi. 'Sen Ne yapıyorsun vurdun adamları' dedi. Eve döndüm silahı odamdaki çekmeye koydum ve teslim olmaya gidiyorum diyerek evden çıktım". dedi. 

KARDEŞİNE VE EŞİNE 9 KURŞUN SIKMIŞ

Cinayetin ardından tutuklanan kardeş katili Şükrü Y. hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı hazırladığı iddianameye mehkemeye gönderdi. Nitelikli kasten öldürme suçundan yargılanmasına karar verilen Şükrü Y.'nin silahından çıkan 9 kurşundan 4'ünün Osman İğci'ye, 5'inin ise Havva İğci'ye isabet ettiği ortaya çıktı. Evin etrafında ve çatısınde taş parçalarının bulunduğu dosyada yer aldı.

SAVCI, HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ TALEP ETTİ

Soruşturmacı savcı hazırladığı iddianamede, haksız tahrik altında cinayet işlediğini iddia ettiği şüpheli Şükrü Y.'nin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine iki kez 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Şükrü Y. ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.