EYT şartları belli oluyor!

3600 gün primle emeklilik hesaplaması nasıl olacak?

EYT son dakika haberleri...Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı'na geliyor. EYT şartları da yapılacak basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacak. Bakanlığın hazırladığı teknik çalışma neticesinde EYT taslağı kanun teklifi haline getirildi. Peki EYT staj konusu taslakta var mı? SSK'da 3600 prim günü ile Bağ-Kur'da 5400 prim günü ile emeklilik mümkün mü? EYT maaşı nasıl hesaplanacak? İşte EYT'de son durum ile beraber kesinleşen şartlar...

EYT düzenlemesi için 5 adımlı Meclis süreci başladı. EYT teknik çalışması kanun teklifi haline getirildi ve milletvekillerinin imzasına sunuldu. İmzaların ardından EYT yasası teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na geliyor.

EYT MECLİS BAŞKANLIĞI'NA GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT'de teknik çalışmayı tamamladı ve konuyu AK Parti milletvekillerine aktardı. AK Parti milletvekilleri EYT düzenlemesi için teknik metinleri kanun teklifi haline getirdi ve imzalar atıldı.

EYT ŞARTLARI SAAT 11:00'DE AÇIKLANACAK

EYT düzenlemesi için kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak ve sonrasında Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

EYT şartları ile ilgili açıklama saat 11:00'de yapılacak basın toplantısı ile gelecek.

8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak

EYT yaş sınırı yok

EYT yasası 4,7 milyon vatandaşı kapsıyor

İlk anda 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak

Prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayan istediği zaman emekli olabilecek

SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ayrımı olmayacak

Emekli olup çalışanlar için prim teşviki verilecek

Emekli olup yeni sözleşme ile beraber EYT'liler çalışabilecek

EYT'li bir vatandaşın hemen emekli olma gibi zorunluluğu yok

İlk maaş Mart ayında alınacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.