AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YOMRA'DA EĞİTİME DEVAM EDECEK 

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YOMRA'DA EĞİTİME DEVAM EDECEK 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Avrasya Üniversitesinin Yomra'da eğitime devam edeceğini söyledi. Üniversite yönetiminin bu kararı almasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Bıyık, "Yeni eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi Yomra'da eğitim faaliyetlerine başlayacaktır" diye konuştu. 

Konuyla ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bilindiği üzere bizden önceki dönemde sahil dolgu alanında 40 dönümlük bir alan üniversiteye tahsis edilmiş, mahkeme ise bu tahsisi iptal etmişti. Mahkeme kararını uygulayıp alanı halka açmamızın ardından üniversite yönetimi Sancak mahallemizdeki yerleşkesinde eğitim faaliyetlerini durdurmuştu. Alanın yarısının halka açılması, yarısının üniversiteye tahsis edilmesi teklifine de biz evet demiştik. Aradan geçen sürede biz bu alanın yarısında Hürriyet Parkı'nı yaptık. Sonrasında Yomra Vakfı binasını burada yapıyoruz. Hürriyet Parkı'na yaşanan yoğun talep nedeniyle ikinci bir çocuk oyun alanı daha kurduk ve Yomramıza kazandıracağımız survivor parkı için de bu alanda yer ayırdık. Özetle alanın 26 dönümlük kısmını halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Gelinen noktada üniversite yönetimi kendilerine alan tahsis edilmesi için belediyemize resmi başvuruda bulundu. Konuyu Belediye Meclisimizde görüştük. Kalan 14 dönümlük alanın 10 yıllığına, sadece eğitim faaliyetlerinde kullanılabilmesi şartı ile kiralanabilmesi için Belediye Meclisimizden yetki aldık. Konuyla ilgili yasal süreç devam ediyor. Bu süreç bir kaç ay içinde tamamlanacaktır."

Üniversite yönetimi ile asla kişisel husumetlerinin bulunmadığını kaydeden Başkan Bıyık, "Benim için aslolan Yomra'dır, Yomra'nın, Yomralının çıkarlarıdır. Hürriyet Parkı'nı ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. Orası insanlarımızın nefes aldığı yer oldu. Aynı şekilde Avrasya Üniversitesinin de ilçemizde eğitime devam etmesini hep istedik. En başından itibaren bu konuda hep yapıcı olduk. Bu konu artık ilçemizin gündeminden kalkacaktır. Üniversite yönetimi ile kişisel bir sorunumuzun olması asla mümkün değildir. Geçmiş, geçmişte kalmıştır. Bizler halkımızın talebi doğrultusunda ilçemize park kazandırmak için mücadele ederken üniversite yönetimi de doğal olarak Avrasya'nın menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. Üniversite yönetiminin Yomra'da eğitime devam etmek için belediyemize başvuruda bulunmaları bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Avrasya Üniversitesinin Kaşüstü Mahallesi'nde bulunan yerleşkesi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kaşüstü yerleşkesinde eğitim faaliyetleri hiç başlamamıştı. Yerleşkenin eğitime hazır olduğunu biliyorum. Bir takım yasal eksiklikler rahatlıkla giderilebilir. Yeni öğretim yılında orada da eğitim verileceğini düşünüyorum. Avrasya Üniversitesinin, Sancak mahallemizdeki yerleşkenin yanı sıra Kaşüstü mahallemizdeki yerleşkelerinde de eğitime başlaması bizler için memnuniyet verici olacaktır."

Anahtar Kelimeler:
AvrasyaYomra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.