Milletvekili Suiçmez'den mülakat sistemine tepki!

CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Sibel Suiçmez, meslekte yükselme ve kamu atamalarının yalnızca yazılı sınav sonuçları üzerinden yapılması gerektiğini belirtti. Adalet Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavı sonuçlarına yönelik tepkilerin hergeçen gün biraz daha arttığını belirten Suiçmez, yazılı sınavda başarılı olan adayların sözlü mülakatlarda mağdur edildiğini ifade etti.

Suiçmez, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Sınav sonuçlarına tepki gösteren adayların, sözlü mülakatlarda hakkaniyetli bir değerlendirme yapılmadığını iddia ettiklerini belirten Suiçmez, "Adalet Bakanlığı yetkilileri, yazılı sınav puanlarının esas alınacağına dair sözler vermişken, bu sözlerin havada kalması kabul edilemez. Cumhurbaşkanı'nın daha önce mülakatların kaldırılacağına yönelik vaatlerini unutmadık. Bu vaadin yerine getirilmesinin bekliyoruz" diye konuştu. Yazılı sınavların  öneminin altını çizen Suiçmez, sözlü sınavların kaldırılmasıve yükselmelerin sadece yazılı sınav sonuçlarına dayanarak yapılmasnı istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.