Siyaset kazanı kaynıyor

BIYIK KABUL GÖRDÜ

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, adaylığının açıklanmasının ardından başladığı seçim çalışmalarına devam ederken, bu sürede ilçede zaten belli bir tanınırlığı olmasının yanında kendini kabul ettirdi. Sempatikliği, samimi, dürüst ve içtenliği ile herkes tarafından takdir edilen Bıyık, partili partisiz herkesin gönlünde yer etti.

İşte Bıyık’a atfen sosyal medyada bir Yomralı hemşerisinin yazdığı yazı: “Siyaseti sevmem, içinde menfi çıkarlar, ince hesaplar barındıran hiçbir işi sevmem...!!! Toplumun çıkarına olan bir mevzu varsa eğer, işte o mevzu benimdir. Herkesin ve her kesimin faydasına bir durum, bir iş, bir oluşum varsa eğer, işte o iş benimdir. Yaşadığım çevrenin, köyün, beldenin, ilçenin ilin ve hatta ülkemin faydasına bir durum varsa eğer, işte o durum benimdir... Ve benim gibi düşündüğünü bildiğim, dürüstlüğüne ve yeteneğine inandığım, aynı yollarda yürüdüğüm, aynı sudan içip aynı çimende top oynadığım, aynı dertlerle dertlenip, aynı sevinçleri paylaştığım bir komşum, köylüm, abim, ebedi dostum, hepimiz için, her YOMRALI’NIN refahı ve geleceği için sorumluluk alıp göreve talip olmuşsa eğer, işte o benim için baş tacıdır... Her daim ve her koşulda seninleyim değerli abim Mustafa Bıyık... Yolun ve bahtın açık olsun, Allah(cc) hakkında hayırlısını nasip eylesin.”

ÇİFTÇİ ANKARA’YA GİTTİ

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini 12 yıldır başarı ile yürüten Ali Vedat Çiftçi Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı. 31 Mart’ta yapılacak seçimler için Kars’tan aday adayı olan çiftçi temayül ve anketlerde beklendiği sonucu alamayınca, yeniden görevine dönmüştü. Çiftçi’den boşalan koltuğa ise Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Uğur Kablan atandı.

HAKİM SAATÇİ'YE VEDA

Trabzon’da adalet dağıtıp her gönülde taht kurmak zordur. Emekli hakim Şerafettin Saatçi ebediyete uğurlandı. Göreve yaptığı dönemde de emekli iken de sahip olduğu mütevaziliği, babacanlığı ve adamlığını hiç kaybetmeyen Saatçi’nin aramızdan ayrılışı ailesini olduğu kadar onu sevenlerini de derinden üzmüştür. Saatçi’ya Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

YENİ SİSTEME ZAMLI TARİFE

30 Haziran’a uzatılan imar barışında 2019 tarifesi belli oldu. Yeni ödeme sistemi 2018 yılında yapılan başvuruları kapsamayacak. Yeni başvuranlar, bu yıla ait arsa emlak değerleri üzerinden ödeme yapacak.Yaklaşık 2 haftadır yeni ödeme sisteminin belli olması için kapalı olan başvuru sistemi yeniden açıldı. 30 Haziran’a uzatılan imar barışı ödeme sistemi değişti ve zamlı 2019 tarifesi belli oldu. Yeni ödeme sistemi 2018 yılında yapılan başvuruları kapsamayacak. Yeni başvuru yapanlar ise zamlı fiyattan ödeme yapacak. İmar barışı başvurusu yapan vatandaşlar 2019 arsa emlak değerleri üzerinden ödeme yapacak. Arsa değerleri 2019’da yüzde 11.8 oranında arttığı için yeni başvuru yapanların ödeyeceği tutar buna göre artış gösterecek. Geçtiğimiz yıl başvuru yapıp ödemesini yapmayanlar için ise 2018 rakamları geçerli sayılacak. Bu kapsamda vatandaşın başvuru tarihi dikkate alınacak.

ZORLUOĞLU, TAKİPÇİSİNE JEST YAPTI?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, sosyal medyadan kendisine iletilen ricayı kırmayarak takipçisinin nikâh şahidi oldu. Facebook hesabında eşi Sevcan Zorluoğlu ile 10 yıl önce ve bu yıl çekilen iki ayrı fotoğrafından oluşan paylaşımının altına Savaş Kotan isimli takipçisi tarafından “Başkanım bugün düğünüm var nikâh şahidim olursanız sevinirim” şeklinde davet içeren yorum yapılan Zorluoğlu, mutluluklar dilediği takipçisinden davetiye göndermesini istedi. Öznur ve Savaş çiftine nikâh şahitliği yapan Zorluoğlu, Yomra’daki bir düğün salonunda gerçekleştirilen törene eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte katıldı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.