Tek gayemiz Türkiye’nin bekasıdır!

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, 27 Eylül’de yapılacak olan ve 400 delegenin oy kullanacağı ilçe kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hedefleri, görüşleri ve eleştirileriyle konuşan Gedikli, Türkiye’nin bekasının ana gayeleri olduğunu dile getirdi.

Soru: Partinizin 27 Eylül’deki kongresine Genel Merkezinizin tavsiyesiyle tek aday olarak giriyorsunuz. Trabzon’da olduğu gibi diğer illerde de tavsiye kararına rağmen adaylar çıktı. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gedikli: Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olan her ülkücü parti içerisindeki görevlere uygun görülürse aday olabilir. Lakin Genel Merkezimizin almış olduğu ve teşkilatlara bildirdiği tek liste tavsiyesi vardır. Tek liste tavsiyesine uyduk ve 15 ilçede kongreler bu tavsiye doğrultusunda tamamlandı. Bazı arkadaşlarımızın genel merkezin tavsiyesine karşı adaylıklarını açıklamasını saygıyla karşılıyoruz. Tasvip etmiyoruz. İki dönemdir Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar’da başkanlık yapıyorum. Her Ülkücü bilir ki Ülkücü görevlere talip olmaz, görev verilir. Ülkücü gereğini yapar. Genel Merkezimiz tek listeyle gidilmesini tavsiye etmiştir. Bu kapsamda Ortahisar İlçe olarak biz de tavsiye edildik. Çalışmalarımız ve hazırlıklarımız sürüyor.

Soru: Malum Kovid-19 sürecinden dolayı sosyal mesafe dikkate alınarak insan ilişkilerinin arasına mesafe girdi. Çalışmalarınızı bu aşamada nasıl yürütüyorsunuz?

Gedikli: Partimizde 2013’den beri 2 dönem ilçe başkan yardımcılığı, 2 dönem il başkan yardımcılığı hâlihazırda da 2 dönemdir ilçe başkanıyım. Teşkilatlarla 7-8 yıldan bu yana haşır neşiriz. Malum Kovid-19 süreci araya girdi. Bu nedenle mart ayından beri sadece sosyal medya üzerinden ve telefonlar yardımıyla bir şekilde teşkilatımızı diri tutmaya çalışıyoruz. Bu tüm siyasi partilerde geçerlidir. Öte yandan ailem ve ben 50 yıldır ticaretin içerisindeyiz. Mimar olmama rağmen o mesleği hiç yapmadım. Ticaretin içinde oldum. Böylelikle de yıllardır vatandaşın içerisindeyim. Bizim sokağa inip de poz vermek gibi bir derdimiz yok. Ama amaç vermek poz vermekse yapılır ama biz vatandaşın içerisindeyiz ve halka dokunuyoruz. Fotoğraf çekilince saygı duyulacaksa onu da yaparız…

Soru: İlçe başkan adayı olarak partinizde hedefleriniz nelerdir? Örnek vermek gerekirse Milletvekili çıkartabilecek misiniz?

Gedikli: Biz Trabzon’da her dönem milletvekili çıkartıyoruz. Trabzon’da geçen yıl bir sıkıntı yaşadık. Normalde 60 bin ile milletvekili çıkartacağımız yerde 70 bin oyla çıkartamadık. Burada da bazı şans ve talihsizliklerin olduğuna inanıyorum. İsmini vermek istemediğim bir partinin tahmin edilemeyecek bir oy alması, bunun da Millet İttifakının üzerine yazılmasıyla 50 bin civarında x parti milletvekili çıkardı. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem 3 ve 4 sıralar için partiye çok gelip gideceklerin olacağını düşünüyorum. İttifak devam ediyor. Vekillerimizle çalışıyoruz. Cumhur İttifakında da bir yarış olursa biz de o yarışa gireriz. Ülkücü ahlakı gereği biz hiçbir makama talip olmayız, talep etmeyiz. Genel Merkezimizin tavsiyesi olur, biz de oralara aday oluruz. Bu güne kadar öyle olmuştur öyle de olmaya devam edecektir.

Soru: MHP, AK Parti’yle birlikte bir ittifak içerisinde… Türkiye genelindeki bu birlikteliğin Ortahisar’daki yansıması sizce nasıl?

Gedikli: Ortahisar ilçemizde Adalet ve Kalkınma Partisiyle uyum içerisindeyiz. Bu uyum iki partinin çıkarından çok Türkiye’nin bekası için önemli. Ülkemiz şu anda bir sarmal içerisindedir. Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Libya’da yaşadıklarımız ortadadır. Türkiye’nin şu an bekası her şeyin önündedir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de dediğim gibi ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ anlayışından dolayı biz elimizden geldiğince her türlü desteği veriyoruz. Sağ olsun Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti de elinden geleni veriyor. Beraber uyum içinde sorun yaşamadan devam ediyoruz.

Soru: Muhalefet partilerinin sıklıkla eleştiri getirdiği Ortahisar Belediye Meclisinde partinizin ve Cumhur İttifakının temsiliyetini nasıl buluyorsunuz?

Gedikli: Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakında belli bir protokol çerçevesinde anlaşma tarzında belli sıralamalar var. Bizim yarışmak gibi bir derdimiz yok. İttifak içerisinde verilen sıralamalar bellidir. Bu da 4-8-12-16 şeklinde oldu. Bize de 5 meclis üyesi düştü. Biz diğer partiler gibi sırf eleştirmek ya da muhalefet yapmak için konuşmuyoruz. Parti olarak eksik gördüğümüz yerleri Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Beye iletiyoruz. Meclis üyelerimiz ittifak içerisinde uyum içindedir. Biz diğer partiler gibi anlamadığımız konular hakkında konuşma gibi bir derdimiz de yoktur. Gördüğümüz ahlak doğrultusunda muhalefette olduğumuz dönem bile yapıcı eleştirilerde bulunduk. Hiçbir zaman muhalefet için muhalefet yapmadık. Üzerine katmak istedik. Kişi o kadar yapmıştır biz onun üzerine katabilmek için konuşuruz. Türkiye’deki muhalefetin en büyük eksikliği de budur. İyiye bile kötü diyorlar.

Soru: Ortahisar ve Trabzon’daki projeler Koronavirüs salgını ve ekonomi nedeniyle yavaş işliyor. Muhalefet partilerinin projeleri sıklıkla eleştirdiği bilinirken siz bu süreci nasıl yorumluyorsunuz?

Gedikli: Ortahisar’da salgın süreci olduğu için ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçteyiz. Yapılacak olan her projenin maddi bir boyutu vardır. Sadece Türkiye değil dünya bazında sıkıntılar var. Bugün Çin ve ABD’nin yaşadığı sıkıntıları görüyoruz. Koronavirüs nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları basiretsizlikle ve sayıların saptırıldığıyla ilgili eleştiriyorlar ama bugün bakıldığında ABD’deki günlük vaka sayısı 32 binlerde. Bizde ise 1.500-2000’lerde seyrediyor. Demek ki devlet elinden gelen her şeyi yapıyor. Maddi ölçülerde yapıyor. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapmıyoruz. En basiti maske düzgün takılmıyor. Bu da ekonomiye zarar veriyor. Vaka sayıları arttıkça insanlar elini ticaretten çekiyor. Ticaret durursa vergi akışı duruyor. Bu zincirlemedir. Böyle bir şart altında hükümetin yapabileceği yatırımlar kısıtlı oluyor. Biz şimdi bunu görüp hayalci olup da şöyle, böyle yapalım dememeliyiz. Şu anda elden gelenin fazlası yapılıyor.

Soru: İYİ Parti MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in sözlerini sıklıkla telaffuz ediyor. MHP’li bir başkan olarak bu duruma nasıl bakıyorsunuz?

Gedikli: Çok şükür ki Milliyetçi Hareket Partisinin üyesiyim, ülkücü MHP’de olur. Yine Alparslan Türkeş’in bir sözünü hatırlatmakta fayda vardır. ‘MHP’nin dışında bir yerde ülkücü bulamazsınız’ der. Mademki Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sözleri üzerinden gidiyorlar işin aslı budur. İdol almaları güzeldir Allah yollarını açık etsin.

Soru: Terör örgütü PKK, emperyalist güçlerden aldığı destekle onların emellerine maşa oluyor. Ülkemizde de zaman zaman Kürt vatandaşlar bu kapsamda PKK ile eşdeğer tutuluyor. Bu tutuma bakışınız nedir?

Gedikli: Bizim herhangi bir şekilde Kürt vatandaşlarımızla bir sıkıntımız yoktur. 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşında o bölgenin insanları ellerinden geleni yapmıştır. Araplar gibi onları da kullanan emperyalist güçler vardır. Bizim derdimiz dağdaki 30 bin şehidimizin katili olan alçaklardır. Bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz bu uğurda 5 bin şehit verdik. Bu koltuklarda oturanlar şehit olmuştur. Bugün de yine aynı taşeron uzantıları devam ediyor. Mücadelemiz sonuna kadar Türk milletinin bekası içindir.

Soru: Türkiye’de bir millileşme hareketi söz konusu. Doğu Akdeniz’de dünyaya meydan okuyoruz. Arap ülkeleri ise Türkiye’ye karşıt ülkelerden yana tavır alıyor. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Gedikli: Öncelikle belirtmek de fayda var. Bizim Arap vatandaşlarla hiçbir problemimiz yok. Problem ülkeleri yönetenlerle. Onların da arkasında belli emperyalist güçler var. Bunlar da herkes tarafından bilinmektedir. Onlardan aldıkları güçlerle karşımıza çıkabilmektedirler. Vatandaşlarla dostluğumuz devam etmektedir. Öte yandan bizim Türki cumhuriyetlere baktığımızda olan ilişkilerimiz bellidir. Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyinde birçok Türkmen vatandaşımız yaşıyor. Hedeflerimiz aynıdır.

Soru: Teşekkür ederiz

Gedikli: Ben teşekkür ederim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.