Avrupa’ya gözdağı verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin terörle mücadele kapsamında Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgiler verdi. Bakan Soylu, “İlk etapta 3 bin 69 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik.” derken, Avrupaya ise  “Siz Avrupa’da, videolarından korkunuzdan evinizden çıkıp metroya binemiyordunuz.” sözleriyle gözdağı verdi.

AVRUPA’YI AĞIR BİÇİMDE ELEŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Soylu, DEAŞ'la yapılan mücadele hakkında bilgi verdi. Soylu, “Bizi eleştirdikleri bir nokta daha; orada PYD/PKK giderse DEAŞ ne olur? DEAŞ'la sizin göğüs göğse bir tek muharebeniz mi var? Türkiye Cumhuriyeti devletinin var. Bizim kahramanlarımız Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde Cerablus'tan Azez'e, Mare'ye, El Bab'a kadar hepsini yok ettiler, götürdüler.” diye konuştu.

İSLAMİYET’İ YANLIŞ ANLATIYORLAR

Avrupa’nın İslamiyet’i farklı bir biçimde göstererek terörle bağdaştırmaya çalıştıklarını belirten Bakan Soylu, “Siz videolarından, korkunuzdan evinizden çıkıp metroya binemiyordunuz Avrupa'da. Bu mücadeleyi hem inancımız gereği bütün dünyaya Müslümanlığı farklı bir şekilde, İslamiyet'i farklı bir şekilde gösterdikleri, Müslümanlığı ifşaat etmek istedikleri için hem terörle bunu sağlamak istedikleri için tasfiye ettik. Bugün de bu işleri yaparız, yapıyoruz da zaten. Bugün cezaevlerimizde bin 500 DEAŞ'lı var. Onlar kendi vatandaşlarının vatandaşlıklarını ortadan kaldırıyorlar ki ülkeme gelmesin diye. Bu kadar korku halindeler. Ne yapacağız diye ağızları titriyor. Biz bu coğrafyanın içindeyiz, siz sınır değilsiniz ki. Siz ne göç dalgasına sınırsınız, ne terör dalgasına sınırsınız, ne de uyuşturucu rotasına sınırsınız. Hiçbirine sınır değilsiniz. Hepsine biz sınırız. Hepsiyle ilgili tedbirleri de biz almak durumundayız." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.