PARK KAVGASI

Millet Bahçesi parkının adını Atatürk Parkı olarak değiştirmek istenmesi infala neden oldu

Rize Fındıklı Belediye Meclisi, temmuz ayı oturumunda aldığı kararla ilçesahilinde bulunan ve 19 Mart 2019 tarihinrde açılan milet bahçesinin ismini 8 evet 3 ret kararıyla Atatürk Parkı olarak değiştirdi, Fındıklı Kaymakamlığı ise Atatürk Parkı yapma kararını kamu yararı olmadığı gerekçe gösterilerek, değişikliği onaylamadı. Kaymakamlık kararının kendilerine Atatürk adının parka yazılırken tebliğ edildiğini belirten Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu kararın siyasi baskıyla alındığını ileri sürerek, “O ismi oradan indirmeyeceğim.” dedi.

DEĞİŞİM YAPILIRKEN, TEBLİGAT GELMİŞ

Belediye çalışanlarının Atatürk adının yazıldığı tabelayı parkın girişine asarken, kaymakamlık kararının kendilerine tebliğ edildiğini belirten Başkan Çervatoğlu, Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın izinde olduğu günde vekâleten kaymakamlık görevini vekalaten yürüten Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz siyasi baskıyla böylesine bir karar aldığını iddia etti. Başkan Çervatoğlu, "İktidar olan partinin baskıyla aldırmış olduğu  bir karar. Arkadaşlarımız parkta işlem yaparken emniyet güçleri geliyor. O zamana kadar bir tebligat yok, yarım saat içinde tebligat bildiriliyor. O ismi oradan yeni karar alarak indirmeyeceği” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE KARARI UYGULARKEN EMNİYET MÜDAHALE ETMİŞ

Belediye meclisinin temmuz ayı oturumunda oy çokluğuyla alınan karara istinaden Millet Bahçesi Parkı’nın adını değiştirerek, Atatürk Parkı yapılmasının ardından belediye çalışanları parka giderek çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Çervatoğlu,“Biz seçilmeden önce bu park açıldı. Bu parkın adına Millet Bahçesi adı verilirken CHP encümen üyelerinin zaten karşı oyları vardı. Millet kıraathanesi ya da parkı, Adalet ve Kalkınma Partisinin siyasal söylemine dönmüştü. Bu anlamda bize meclis önergesi geldi. Temmuz ayında meclis gündemine gelerek 3’te 2 oy çokluğuyla ismi değiştirdik.”

KIRAATHANE YERİNE SANAT OKULU AÇACAKLARDI

Parkın içinde Millet Kıraathanesi yerine Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden sanatçıların gönderdiği enstrümanların yer aldığı ve bölgenin ortak değeri Kazım Koyuncu’nun adının verileceği bir sanat evi yapacaklarını belirten Başkan Çervatoğlu, “Bizim bölgemizde hepimizin ortak değeri Kazım Koyuncu adını verelim dedik. Muhafazakârı, dindarının her kesimin mutabık olduğu bir isim olduğu için evin adını Kazım Koyuncu Sanat Evi koyduk.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.