Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sonuçları açıkladı

Bugün saat 16.00'da video konferans yoluyla yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulunuyor. Bilim Kurulu'nun corona virüsü tedbirleri kapsamında yeni önerileri olup olmayacağı merak ediliyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son dakika coronavirüs vaka sayıları belli oldu. 10 Nisan 2020 tarihine ait sayılar şu şekilde; yapılan test sayısı 30.864, vaka sayısı 4.747, vefat eden kişi sayısı 98 oldu. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 281 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye'de vaka sayısına göre ölüm oranı yüzde 2,15'tir. Nüfusu 10 milyonu aşan ülkeler arasında 12. sıradayız." açıklamasını da yaptı

Türkiye coronavirüsü ile mücadeleye devam ediyor. Coronavirüsle mücadelede alınacak tedbirler için Sağlık Bakan Fahrettin Koca'nın öncülüğünde Bilim Kurulu bugün bir video konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

BUGÜNE KADAR 2 BİN 423 HASTAMIZ TABURCU OLDU

"Sizden öncelikle istirham ediyorum. Bütün ülkemin dikkati şahıs şahıs sözlerimde olsun istiyorum. Sağlık personellerimiz sizler için görev başındadır. Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa'nın en avantajlı ülkesiyiz. Sağlık sistemimize güvenin. Bütün sağlık çalışanlarımız fedakarlık isteyen nöbetlerde bulunuyor. Bugüne kadar 2 bin 423 hastamız taburcu oldu. Hekimlerimize sağlık çalışanlarımıza güvenin. Siz tedbir almazsanız tüm güvenleri boşa çıkartacak bir hastalıktır bu. Bu virüs her insana bulaşıyor. Hareketli günlere ara verin. Bu mücadelede gevşeklik gösterirsek başarı çok zaman alır. Daha fazla insanımızı kaybedebiliriz. Sayıların nerelere varabileceği tüm dünya gözleri önünde. Kuralları hepimiz birlikte tavizsiz uygularsak hastalığı önlemiş oluruz. Salgınla mücadele eden sağlık ordumuzun uyarılarını dikkate alın.

Sağlık Bakanı Koca: "Hastalığı kontrol altına andığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak."

BAKAN KOCA MECLİS'E SESLENDİ

"Sağlık çalışanlarımız önemli bir kısmı yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanması mümkün olmaz. Sağlık Bakanı Koca: Saygıdeğer milletvekillerimiz; sizlerden isteğimiz sağlık çalışanlarına şiddette yasa tasarısının her milletvekilin oyuyla yasalaşmalıdır. Bir kalkan olacaktır. Bu yasa tasarısı oy birliğiyle yasalaşırsa 'korona günlerinin meclisini asla unutmayacağız' diyeceğiz.

BAKAN KOCA SON VAKA SAYILARINI AÇIKLADI

"Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 747, vefat sayısı 98 oldu, toplam vefat sayısı 1006'e ulaştı."

10 Nisan 2020 tarihine ait sayılar şu şekilde;

yapılan test sayısı: 30.864

vaka sayısı: 4.747

vefat eden kişi sayısı: 98

iyileşen hasta sayısı: 281

TOPLAM TEST SAYISI 307.210

TOPLAM VAKA SAYISI 47.029

TOPLAM VEFAT SAYISI 1.006

TOPLAM YOĞUN BAKIM HASTA SAYISI 1.667

TOPLAM ENTUBE HASTA SAYISI 1.062

TOPLAM İYİLEŞEN HASTA SAYISI 2.423

ECZANELERDE ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK

Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.

VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER

Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.