TÜRKİYE'Yİ LONDRA'DA TEMSİL ETTİLER

KTÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı Enerji Teknolojileri Topluluğu Londra’da düzenlenen “Shell Eco-marathon 2018 Europe” yarışmasında kendi tasarladıkları elektrikli taşıt olan “SİMURG” ile katıldılar. 

ŞEHİR KONSEPTİ  TASARIMI “SİMURG”

KTÜ Mühendislik FakültesiMakine Mühendisliği Bölümü bünyesinde,  Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan danışmanlığında çalışmalarına devam eden Enerji Teknolojileri Topluluğu, dünyanın en prestijli verimlilik esaslı yarışı “Shell Eco-marathon 2018 Europe”de KTÜ’yü ve Türkiye’yi temsil eden 13 takımdan biri oldu. Topluluk, 02-08 Temmuz tarihlerinde İngiltere/Londra ‘da gerçekleşen yarışmaya “SİMURG” isimli elektrikli taşıt ile şehir konsepti (urban-electric concept) kategorisinde katılım sağladı.Henüz Avrupa’da katıldıkları 2. yarış olmasına rağmen yarış öncesi zorlu teknik kontrolleri başarılı bir şekilde geçerek pistteki yerini alan ekip, performans sıralamasında yer alabilmek için gerekli olan 15 turun 13. turunda elektronik olarak talihsiz bir arıza yaşadıklarından dolayı yarışmadan çekilmek zorunda kaldı. KTÜ Enerji Teknolojileri Topluluğu, eylül ayında gerçekleşecek olan Shell Eco-Marathon 2018 Türkiye yarışları için birincilik hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.