UZUNGÖL ŞEHİRLEŞTİ
8 Haziran'da başlayıp, 31 Ekim 2018 tarihinde son bulacak olan imar barışını eleştiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen “‘İnsanlar mağdur olmasın’ adı altında, o yapılara elektrik, su bağlansın diye yapılmış bir şeydi. Fakat tamamen ranta dönüştü.” diye konuştu.
YAPILARA TAMAMIYLA KULLANIM İZNİ VERİLDİ
Kaçak yapıların birkaç tanesinin geçtiğimiz kış ekim ayında yıkıldığını hatırlatan Özmen “O zamanlar kaçak olarak belirlenen yapıların hepsine bu imar barışı ile af getirildi. Yaylalarda olsun, Uzungöl’de olsun, bütün o kaçak yapılar bu imar barışı ile birlikte kayıt yaptırdı. ‘İnsanlar mağdur olmasın’ adı altında, o yapılara elektrik, su bağlansın diye yapılmış bir şeydi. Fakat bu yapılara tamamıyla kullanım izni de verildi. Tamamen ranta dönüştü.” dedi.
TMMOB BİR KOMİSYON KURDU
İmar Barışı, Uzungöl’ü ve imara açılmış yaylaları etkileyecek. Bu durumdan meralarımız, yaylarımız etkilenecek ama turizm açısından baktığımızda en çok Uzungöl etkilenecek. Uzungöl’ün bir önceki haline bakın bir de şimdiki! Uzungöl artık turizm vasfından çıkıp, şehirleşmeye gidiyor. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezi olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Çıkartılan kanuna karşı hukuksal bir mücadele vermeyi düşünüyoruz. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olarak bir komisyon kuruldu. Bu kuruldan çıkan sonuca göre hareket edilecek. 
Anahtar Kelimeler:
UzungölVildan Özmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.