Engelsiz yaşama destek 

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından, Dünya Sağlık Örgütü Vision 2020 programı kapsamında düzenlenen 10 Ekim Görme Günü programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Etimesgut Belediyesi Engelsiz Merkezi'nde düzenlenen programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da katıldı. Emine Erdoğan ile birlikte belediyenin engelsiz yaşam merkezini ziyaret eden milletvekili Ayvazoğlu, merkezden yararlanan kursiyerle yakından ilgilendi. 

"SAĞLIK İNSANIN EN KIYMETLİ HAYAT SERMAYESİDİR"

Dünya Görme Günü'nün engellilik kavramı ve engelli bireylerin hayat kalitesinin yükseltilmesi konusunda düşünmek için büyük bir fırsat olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Sağlık insanın en kıymetli hayat sermayesidir. Bedenimizin her bir parçası eşsiz bir sanat eseri gibi yaratılmış mükemmel ve ilahi bir tasarımdır. Her bir beden fonksiyonumuzun değeri paha biçilmez. O nedenle birini diğerine tercih etmemiz elbette mümkün değil. Ancak insanların bildiklerinin yüzde 80'ini görme yoluyla öğrendikleri gerçeği son derece düşündürücü. Böyle önemli günlerde bizlerin dikkatini konuya çekmek için bazı istatistiki bilgiler verilir. Fakat bu rakamsal bilgilerin karşılık bulması için belki rakamdan çok o rakamın içinde taşıdığı ağır deneyime odaklanmak gerekir" diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIN BAŞARIYLA SONUÇLANMASINI DİLİYORUM”

10 Ekim Görme Günü programı sonrası açıklama yapan milletvekili Ayvazoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü “Vision 2020-The Right to Sight” programı kapsamında, 10 Ekim Dünya Görme Günü münasebetiyle Etimesgut Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen proje tanıtım toplantısına katıldık. 2020 yılına kadar önlenebilir körlüğü ortadan kaldırma hedefiyle yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlanmasını diliyorum.” dedi.

 Nesrin BAYRAM

 

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiEngelEmine Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105