2023 hedeflerine kilitleneceğiz

TRABZON’un turizmde alt yapısını tamamladığı için turist sayısında bir ivme kazandığını ifade eden Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan ve Balkanlardan birçok turistin ülkemize geldiğini söyledi. Ayvazoğlu “31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Trabzon turizm aktivitelerini ve turizm alt yapısını kuvvetlendirerek 2023 hedeflerine daha iyi hazırlandığı bir döneme geçecek” dedi.

BİRÇOK ÜLKEDEN TURİSTİ ÜLKEMİZE ÇEKİYORUZ

Trabzon’un turizmde alt yapısını tamamladığı için turist sayısında bir ivme kazandığını ifade eden Müdür Ayvazoğlu “Ülkemize 2018 yılında gelen turist sayısı 11’inci ay itibariyle 36 milyon. Türkiye’nin 2023 hedefi 50 milyon turist. Biz geçen yıllara oranla ülkemizin destinasyon merkezlerini daha iyi tanıtıp daha iyi pazarlamasını yaparak gerek Avrupa’dan, gerek Ortadoğu’dan gerekse Balkanlardan birçok bölgeden turisti ülkemize çekiyoruz. Trabzon’a Körfez ülkelerinin yansıra Uzak Doğu’dan, Avrupa’dan da gelenler var. Trabzon turizmde alt yapısını tamamladığı için turist sayısı da turizm çeşitliliği de her geçen gün artmakta” diye konuştu.

ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZ VAR

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Trabzon’un turizm aktivitelerini ve turizm alt yapısını kuvvetlendirerek 2023 hedeflerine daha iyi hazırlandığı bir döneme geçileceğini belirten Ayvazoğlu “Bu planlamaları hayata geçirirken Trabzon Ticaret Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Valilik, Büyük Şehir Belediyesi gibi şehrimizin önemli paydaşları olacak. Şehrimizin tanıtımı için birçok aktivite ve çalışma planladık. İnşallah paydaşlarımızla birlikte toplantılar yaparak bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Filiz YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.