Aranan duyarlılığa AK Parti katılmıyor

 İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararları AK Parti tarafından dikkate alınmıyor.  Koronavirüs vakalarının yoğunluğunda ilk 3’ten düşmeyen Trabzon için İl Hıfzıssıhha Kurulu her geçen gün yeni kararlar alsa da, kentte alınan kararlarla yapılan uygulamalar ve organizasyonlar arasında bulunan uçurum AK Parti’ye de Trabzon Valiliğine de duyulan güveni zedeliyor. Trabzon’un Koronavirüs vakalarının yüksek olduğu iller arasında olmasına rağmen binlerin katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Ortahisar İlçe ve İl Kongresinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen maraton, “maske, mesafe ve hijyen” çağrılarına verilen ehemmiyetin azalmasına yol açıyor. 1 yılı aşkın süredir evlerinden dışarı çıkmaları kısıtlandırılan 65 yaş üstü vatandaşlar ile aylardır işletmelerini açamayan esnaflar, kendileri için uygulanan ağır kısıtlamalara rağmen AK Parti için görmezden gelinen kısıtlamalara tepki gösteriyor. Cenazelere bile yansıyan imtiyazlar, “Bu kadar da olmaz!” yorumlarını beraberinde getiriyor.

CENAZELERE  KATILIM 30 KİŞİYLE  SINIRLANDIRILMIŞTI AMA!..

Trabzon Valiliği daha önce İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı alarak cenazelere katılımı 30 kişiyle sınırlandırdığını açıklamıştı ama söz konusu AK Partili merhumlar olunca bu kısıtlamalar bile lafta kaldı. Bunun son örneği ise dün yaşadı. Dün Trabzon Valiliği cenazelere katılımın 30 kişiyle sınırlandırıldığını bir kez daha hatırlatmasına rağmen Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Haydar Kara’nın Salacık Mahallesi’ndeki cenaze törenine katılım bu sayının üzerine çıktı. İl ve İlçe kongrelerinde ve maraton koşusunda olduğu gibi cenazede de yine mesafe sağlanamadı. Cenazeye AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altıntepe, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda yakını katıldı. Kara, Ortamahalle’deki mezarlık yanında kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi. Önceki gün Araklı’da cenaze töreni yüzünden bir mahallenin karantinaya alınması ve 20’yi aşkın kişinin de koronavirüs testinin pozitif çıkması görmezden gelindi.

AK PARTİ GÖRMEZDEN  GELİNİYOR AMA YENİ  SINIRLANDIRMALAR GELİYOR

AK Parti’nin her türlü organizasyonu kısıtlamalardan muafmışçasına hayat bulurken, İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kısıtlamalar almaya devam ediyor. İl Hıfzıssıhha Kurulunun son olarak aldığı kısıtlama kararlarına göre, muhtarlar, apartman ve site yöneticileri, sorumlu bulundukları alanlarda nişan, kına, mevlit, taziye, doğum günü ve toplu şekilde maç izlenmesi gibi etkinliklere izin vermeyecek. Toplu etkinlik tespit etmeleri halinde kolluk kuvvetlerine bildirim yapacak. Mevsim itibarıyla yapılacak tarımsal faaliyet bulunmadığı için Çiftçi Kayıt Belgesi ile kırsal mahallelere çıkışlara izin verilmeyecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.