Duyarsızlığa isyan ettiler

Trabzon’un Yomra ve Arsin ilçelerinde ilköğretim ve ortaokullara öğrenci taşımacılığı yapan 22 servis şoförü iş makinelerinin bozduğu mahalle yollarının yapılmaması nedeniyle iş bırakmasının ardından yapılmayan yol için isyan etti. 23-24-25 Ekim tarihlerinde iş  bırakan şoförler, yolun buna karşın yine yapılmadığını belirterek yetkililerin duyarsızlığından yakınarak yolun düzelmemesi durumunda yolu kapatacaklarını ifade ettiler.

YOLLAR YAPILMAZSA YOL KAPATACAKLAR

Trabzon’un Yomra ve Arsin ilçelerinde ilköğretim ve ortaokullara toplamda 243 öğrencinin taşımacılığını yapan 22 servis şoförü iş makinelerinin bozduğu yolların 3 günlük eylemlerine rağmen yapıldığını söyleyerek yetkililerin duyarsızlığından yakındı. Muhtarlar ve şoförler adına açıklama yapan Arsin İşhan Mahallesi Muhtarı Hamza Bilgin,”Yanbolu- Santa Harabeleri grup yolunun 24. ve 42. KM’leri arasında yapılan çalışma esnasında paletli iş makinelerinin yolu bozması sonucu ulaşımda büyük tehlike ve aksaklıklar oluştuğundan, bölgede bulunan; İşhan, Üçpınar, Yolaş, Atayurt,Başdurak, Tandırlı, Maden, Kılıçlı, Çamlıyurtmahalleleriyle Dumanlı Köyünde bulunan 22 okul servisi şoförü, seslerini duyurmak için yetkilileri göreve çağırmak için, 243 öğrenciyi 3 gün boyunca 23-24-25 Ekim okula götürmeyerek eylem yapmıştılar. Fakat aradan 3 hafta geçmesine rağmen olay yerine sadece 1 adet greyder gönderilmiştir. Bu üç haftalık süre içerisinde havaların çok güzel ve asfalt çalışmasına uygundu. Adeta bahar havası vardı. Muhtarlar ve şoförler yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçiyiz.İlgili kurumların duyarsız kalmalarına anlam veremiyoruz.En kısa sürede yıktıkları yolumuzu yapmazlarsa daha büyük çaplı eylem yapmayı planlıyoruz ve araç yolunu trafiğe kapatacağız.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.